Україна

З ATACMS Україна може вдарити у будь-який куточок Криму – NYT


З ATACMS Україна може вдарити у будь-який куточок Криму - NYT

Удари України ракетами ATACMS можуть змінити місце розміщення Росією найцінніших систем ППО для захисту критичної інфраструктури.

Україна, озброєна високоточними ракетами американського виробництва ATACMS і може атакувати будь-яку точку окупованого росіянами Криму. Про це у суботу, 13 липня, пише The New York Times.

“Росія спочатку використовувала окупований Крим як плацдарм для свого повномасштабного вторгнення, а потім як базу для повітряних бомбардувань. Однак тепер ракети все частіше прямують у зворотному напрямку”, – пишуть американські журналісти. 

Вони вказують, що потенційними цілями ЗСУ стануть аеродроми, засоби ППО та логістичні центри російських окупантів.

“Україна має намір зруйнувати критичну базу росіян, яка дозволяє їм вести війну”, – пише видання. 

Один із високопоставлених американських чиновників заявив під час розмови з журналістами, що Україна “дуже ефективно” використовує поставлені США ракети великої дальності. Також він додав, що Україна має достатню кількість ракет ATACMS, щоб продовжувати удари по військових цілях у Криму. За його словами, боєприпаси поповнюються постійно, і йдеться не про десятки, а про сотні.

NYT не виключає, що удари ЗСУ по Криму можуть змусити Москву перемістити частину військових літаків з півострова.

Американський оперативно-тактичний ракетний комплекс ATACMS (Army Tactical Missile System) призначений для ураження точкових наземних цілей, таких як командні пункти, пускові установки ракет, об’єкти ППО, вузли зв’язку та склади, розташовані в глибині оборони противника.

Для пуску ракети використовують самохідні гусеничні установки M270 та M142 на колісному шасі. Комплекс складається з оперативно-тактичної балістичної ракети MGM-140B з максимальною дальністю пуску близько 300 кілометрів в залежності від модифікації.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг вважає, що в України є право використовувати озброєння, яке постачають союзники, щоб завдавати ударів по законних військових цілях на території Росії.

ATACMS в Україні і вже використовуються

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + 1 =

Back to top button