Україна

Україна у будь-який момент може отримати запрошення в НАТО – Стефанишина


Україна у будь-який момент може отримати запрошення в НАТО - Стефанишина

У підсумковій декларації саміту НАТО, який 9 – 11 липня 2024 року відбувся у Вашингтоні (США), зазначено, що “майбутнє України – у НАТО”.

Україна дедалі більше інтегрується в НАТО й може отримати запрошення в Північноатлантичний Альянс будь якої миті. Про це у суботу, 13 липня, заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в колонці для NV

Чиновниця зазначила, що на саміті НАТО у Вашингтоні “союзники чітко зафіксували, що шлях до НАТО для України є незворотнім, і це було основним меседжем під час виступів лідерів на засіданні Ради Україна – НАТО”.

“Жодні погрози, виклики чи вибори не змінять того факту, що майбутнє України – в НАТО. Бо таким є прагнення українців, бо це відповідає безпековим інтересам Європи, а розширення блоку не може бути предметом торгу з агресором, який приніс смерть та руйнування в Європу. З цим погодилися 32 країни НАТО, і, відповідно, зміни до цього рішення потребуватимуть загального консенсусу. Запрошення для України залишається на порядку денному, і може бути надане у будь-який момент”, – написала Стефанішина.

Тим часом, підкреслила вона, поки Україна чекає на запрошення, вона стає все більш інтегрованою з НАТО.

“Хоча ми ще не є офіційним членом НАТО, на саміті у Вашингтоні відчули себе повноправною частиною євроатлантичної родини. І благополуччя цієї родини залежатиме від перемоги України”, – додала Стефанішина.

Кулеба оцінив результати саміту НАТО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × three =

Back to top button