Світ

Ізраїль заявив про удар по лідерам ХАМАС у секторі Газа

Ізраїль заявив про удар по лідерам ХАМАС у секторі Газа

Літак F-16 ВПС Ізраїлю

Метою авіаудару були командир військового крила ХАМАС Мухаммед Дейф та командир бригади у Хан-Юнісі Рафаа Саламех, стверджують джерела.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала удару по району в секторі Газа, “де серед мирних жителів ховалися два високопоставлені терористи ХАМАС”. Про це військові повідомили у соцмережі X у суботу, 13 липня.

Місцем удару став відкритий майданчик, оточений деревами, кількома будинками та сараями, – йдеться у повідомленні.

Також військові оприлюднили фотографію комплексу, де ховалися терористи до та після удару.

Фото: ЦАХАЛ 

У свою чергу видання The Times of Israel з посиланням на збройні сили країни ствержує, що метою авіаудару були командир військового крила ХАМАС Мухаммед Дейф та командир бригади у Хан-Юнісі Рафаа Саламех. У момент обстрілу поряд із будівлею, де ховалися високопоставлені терористи, було ще кілька десятків бойовиків та охоронців.

У свою чергу, підконтрольне ХАМАС міністерство охорони здоров’я сектору Газа повідомило, що в результаті удару загинула щонайменше 71 особа, ще 289 отримали поранення. Скільки серед них було цивільних осіб – не повідомляється.

Раніше в Ізраїлі заявили, що ліквідували одного з ватажків угруповання Хезболла. Мова йде про Мохаммеда Насера. Його вважають командиром підрозділу, що відповідальний за обстріл Ізраїлю з південно-західної частини Лівану.

ХАМАС прийняв пропозицію США про переговори щодо ізраїльських заручників – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button