Україна

За добу на фронті відбулося 149 боєзіткнень


За добу на фронті відбулося 149 боєзіткнень

Найгарячішим залишається Покровський напрямок, де українські захисники відбили 42 штурмові дії ворога.

Генштаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 8.00 суботи, 13 липня.

Повідомляється, що протягом минулої доби зафіксовано 149 бойових зіткнень.

“За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 64 авіаударів із використанням 94 КАБів. Крім цього, здійснив майже 5000 обстрілів, зокрема, 143 – із реактивних систем залпового вогню. Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Малі Проходи, Стариця, Куп’янськ та Глибоке Харківської області; Макіївка Луганської області, Серебрянське лісництво; Часів Яр, Прогрес, Межове, Георгіївка, Сторожове, Дружба, Торецьк, Нью-Йорк, Дальнє, Катеринівка та Макарівка Донецької області”, – йдеться в повідомленні.

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні житлові будинки, об’єкти інфраструктури .

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили три засоби ППО та артилерійську систему ворога. У підсумку минулої доби втрати російських загарбників склали 1120 осіб. Також наші воїни знешкодили вісім танків, 24 бойових броньованих машини, 58 артилерійських систем, один засіб ППО, 34 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 52 автомобіля та 13 одиниць спеціальної техніки, – йдеться у зведенні Генштабу.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії. Тут відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 11. Сили оборони відбили усі штурмові дії противника біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 17 разів в районах населених пунктів Невське, Макіївка, Терни та Торське, а також у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали п’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Роздолівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку противник атакував 11 разів в районах Іванівського, Андріївки та Часового Яру.

На Торецькому напрямку загарбники здійснили 19 атак неподалік населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк.

“На Покровському напрямку наші захисники відбили 42 штурмові дії в районах населених пунктів Олександропіль, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Лозуватське, Сокіл, Яснобродівка, Воздвиженка та Карлівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих зусиль була поблизу Новоолександрівки”, – йдеться далі в ранковму зведенні Генштабу.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 22 атаки біля Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив шість штурмів наших позицій в районі Водяного та Урожайного.

На Оріхівському напрямку відбулось три бойових зіткнення поблизу Малої Токмачки і Роботиного.

Раніше повідомлялося, що ППО збила вночі чотири Шахеди.

Втрати армії РФ наближаються до 558 тис. бійців

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × five =

Back to top button