Україна

В окупованому Донецьку засудили ексспівробітника ОБСЄ “за шпигунство”


В окупованому Донецьку засудили ексспівробітника ОБСЄ за шпигунство

Представника ОБСЄ “звинувачують” у тому, що він збирав дані для іноземних спецслужб про “промислові об’єкти, які згодом стали мішенню ракетних ударів”

У тимчасово окупованому росіянами Донецьку так званий “суд” виніс рішення стосовно колишнього помічника з питань безпеки спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Вадима Голду. Його засудили до 14 років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві. Про це пишуть росЗМІ у п’ятницю, 12 липня.

Стверджується, що він нібито збирав дані для іноземних спецслужб про “промислові об’єкти, які згодом стали мішенню ракетних ударів”.

“Надалі за даними об’єктами промисловості завдавалися ракетні удари, які завдали значної шкоди на загальну суму понад 96,9 млн рублів”, – зазначили у повідомленні.

Так званий “суд” також ухвалив рішення про конфіскацію 43 броньованих автомобілів, які використовувалися співробітниками місії ОБСЄ в Україні.

Нагадаємо, Басманний суд російської столиці Москви заочно заарештував Юлію Навальну, удову померлого за ґратами опозиційного політика Олексія Навального.

Раніше ми повідомляли, що у тимчасово окупованому росіянами Донецьку пролунав сильний вибух, над містом піднімаються клуби диму.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button