Україна

В Україні відключатимуть одночасно 70% споживачів


В Україні відключатимуть одночасно 70% споживачів

Такі відключення світла необхідні через максимальне споживання електроенергії на тлі аномальної спеки в Україні та Європі при значному дефіциті енергії в українській енергосистемі внаслідок російських ударів.

В Україні діють цілодобові графіки відключення електроенергії. Більшу частину світлового дня одночано обмежуватимуться відразу 70 % споживачів, повідомило Укренерго у п’ятницю, 12 липня.

“Обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 14:00 до 24:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги графіків погодинних відключень, в інші години – три черги”, – йдеться у повідомленні. 

В Укренерго уточнили, що чотири черги – обмеження до 70% споживачів у кожній області. Такі відключення необхідні через максимальне споживання електроенергії на тлі аномальної спеки в Україні та Європі при значному дефіциті енергії в українській енергосистемі внаслідок російських масованих ударів.

За прогнозом Укренерго, сьогодні на максимумі споживання залишатиметься високим та значно перевищує наявну потужність в системі для його покриття.

Сьогодні з 00:00 до 06:00 для зменшення обсягу дефіциту Укренерго залучало аварійне постачання від енергосистеми Польщі. Увечері планується залучати аварійне постачання з європейських країн.

Також протягом доби ведеться імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 25 089 МВт-год, з максимальною потужністю 1396 МВт. Через аномальну спеку та зростання споживання в Європі обсяг імпорту зменшився, у порівнянні з вчорашнім днем.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Станом на ранок в України залишалися знеструмленими 478 населених пунктів. Через негоду є знеструмлення в Івано-Франківській області. Через бойові дії є відключення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській і Чернігівській областях.

З технічних причин знеструмлювалися споживачі у Житомирській, Запорізькій, Одеській, Сумській і Чернігівській областях.

“Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, а також є наслідками бойових дій у прифронтових регіонах”, – уточнили в Укренерго.

Раніше повідомлялося, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що тривалість відключень незабаром зменшиться.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button