Україна

США закликали союзників передати Україні усі можливі системи ППО


США закликали союзників передати Україні усі можливі системи ППО

Вашингтон закликає кожного союзника по НАТО передати Києву будь-яку систему, яку країна може надати.

США закликали усіх союзників по НАТО надати Україні всі можливі системи ППО, якими вони можуть поділитися. Про це розповів радник з нацбезпеки США Джейк Салліван у розмові з журналістами 11 липня, передає Голос Америки.

“Наша позиція полягає в тому, що давайте надамо ППО Україні, це найефективніший спосіб захистити небо. Ось чому ми закликали кожного союзника – надайте будь-яку систему, яку ви можете надати”, – сказав Салліван.

Так посадовець прокоментував запитання стосовно заяви польського міністра про те, що Польща не збиватиме російські ракети, які летять через Україну в її напрямку, якщо не буде відповідного рішення на рівні НАТО.

Салліван також додав, що Білий дім вважає потужне ППО найкращим способом зупинити російські повітряні сили.

Цього ж дня речник Пентагону Пет Райдер відповів на питання стосовно деталей розгортання систем ППО в Україні, оголошених Джо Байденом під час саміту НАТО у Вашингтоні:

“З безпекових міркувань я не зможу розповісти про терміни розгортання – окрім того, що, як завжди, ми працюватимемо з нашими українськими партнерами, щоб доставити ці засоби якомога швидше. І, звичайно, ми залишимо за українськими посадовцями говорити про те, коли ці системи прибудуть, і коли вони будуть введені в дію”.

Райдер зазначив, що жахливі ракетні удари, завдані Росією цього тижня зайвий раз свідчать про нагальність та важливість цього питання.

Нагадаємо, Данія передасть всі свої засоби ППО Україні, щоб допомогти їй захиститися від ракетних атак Росії. Про це під час саміту НАТО заявила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Норвегія додатково посилить українську ППО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 4 =

Back to top button