Події

Здавав ворогу інформацію про розташування військових та стратегічних об’єкті…

Здавав ворогу інформацію про розташування військових та стратегічних об’єктів у Чернівцях – викрито місцевого жителя

????За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактами державної зради та виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, житель Чернівецької області, підтримуючи повномасштабне вторгнення, свідомо шукав контакти з представниками рф. Так званого «куратора» чоловік знайшов у одному з месенджерів. Під час переписки він пристав на пропозицію представника рф на постійній основі надавати ворогу інформацію про розташування військових та стратегічних об’єктів у Чернівцях.

????Підозрюваний надсилав «замовнику» відеофайли з необхідними координатами будівель сектору безпеки, оборони та закладів охорони здоров’я. За інформацію отримував грошову винагороду на крипто гаманець.

????Правоохоронці затримали підозрюваного на одній із вулиць у Чернівцях під час надсилання чергового звіту «куратору». Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

????Досудове розслідування – СБУ, оперативний супровід – кіберпідрозділи СБУ та Нацполіції.

Back to top button