Світ

Швеція приєдналася до коаліції дронів для України

Швеція приєдналася до коаліції дронів для України

Фото: Скриншот

Міністр оборони Швеції Поль Йонсон підписав угоду про приєднання до коаліції безпілотників

Країна підтримуватиме Україну в коаліції з безпілотників щодо закупівель, постачання та навчання пілотів.


Швеція приєднується до співпраці щодо безпілотників для України, більш відомої як міжнародна коаліція дронів. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Швеції в четвер, 11 липня.

Міністр оборони Швеції Поль Йонсон підписав угоду про приєднання до коаліції безпілотників від імені Стокгольма на саміті НАТО у Вашингтоні.

 

“Дрони стали важливою частиною сучасної війни і мають величезне значення для України, щоб мати змогу зупиняти атаки Росії, насамперед на землі, і збирати інформацію на полі бою. Разом з іншими країнами ми підтримуватимемо Україну в коаліції з безпілотників щодо закупівель, постачання та навчання пілотів дронів”, – заявив він.

 

Нагадаємо, коаліція дронів та РЕБ була створена Україною й Латвією у грудні 2023 року. Згодом до неї долучилися Велика Британія, Нідерланди, Німеччина, Естонія та Канада.

У червні Британія і Латвія оголосили перший тендер на дрони для України. У межах конкурсу будуть відібрані виробники, які зможуть постачати безпілотники у великих масштабах і за доступною ціною.

Країни-учасниці коаліції дронів для України підписали меморандум, який передбачає створення спільного фонду на 45 млн євро.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button