Україна

Викрито “кур’єра доставки”, що шпигував за лікарнями для ФСБ


Викрито кур єра доставки , що шпигував за лікарнями для ФСБ

Зрадник підготував “звіт” для окупантів про вузлові станції, залізничні маршрути та медзакладами Чернівецької області.

Служба безпеки України (СБУ) та Нацполіція запобігли серії ракетних ударів РФ по критичній інфраструктурі Чернівецької області. Про це СБУ повідомляє на своєму каналі в Telegram в четвер, 11 липня.

“Серед пріоритетних цілей ворога були вузлові станції та залізничні маршрути, якими Сили оборони переправляють важке озброєння та боєприпаси на фронт. Також окупантів цікавили геолокації медустанов, де проходять лікування та реабілітацію українські воїни.

Діючи «під прикриттям» кур’єра популярного сервісу доставки, агент на власному скутері об’їжджав місцевість, де фіксував потрібні йому об’єкти… Відомості він мав направити своєму російському куратору через особистий чат у месенджері”, – розповіли в Службі безпеки.

СБУ зірвала ворожі плани і затримала зловмисника на гарячому, коли він готував агентурний “звіт” до фсб.

“За даними слідства, поплічником агресора є місцевий житель, ідейний прихильник рашизму. У поле зору окупантів він потрапив через свого знайомого з РФ, який співпрацював з ФСБ.

Зрадник неодноразово поширював прокремлівські погляди в російських відеочатах. Під час таких ефірів зловмисник виступав на підтримку збройної агресії проти України та виправдовував воєнні злочини рашистів”, – повідомили в спецслужбі.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, СБУ затримала в Одесі жіночу агентурну групу ФСБ. За вказівкою російської спецслужби жінки готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі міста.

Затримано синів пастора-резидента ФСБ, які шпигували за українською армією

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button