Світ

Канада анонсувала новий пакет допомоги Україні

Канада анонсувала новий пакет допомоги Україні

Фото: Пресслужба президента України

Володимир Зеленський і Джастін Трюдо

Під час зустрічі на полях саміту НАТО у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо засудили нещодавню ракетну атаку РФ по Україні.

Керівник канадського уряду Джастін Трюдо повідомив про новий пакет військової підтримки для України на 500 мільйонів канадських доларів. Про це в четвер, 11 липня, повідомила пресслужба президента України.

“Під час зустрічі на полях саміту НАТО у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо засудили нещодавню ракетну атаку РФ по Україні. Очільник уряду Канади наголосив, що його країна готова надати необхідну медичну підтримку постраждалим унаслідок російського удару по дитячій лікарні Охматдит у Києві, а також анонсував новий, додатковий пакет військової підтримки для України в обсязі 500 мільйонів канадських доларів”, – йдеться в повідомленні.

Зеленський подякував за додатковий оборонний пакет, і лідери двох країн обговорили оборонні потреби України й скоординували співпрацю в рамках коаліції винищувачів.

Крім того, Зеленський розповів Трюдо про необхідність розширення тренувальних місій українських пілотів. Сторони обмінялися думками щодо можливості додаткового навчання для українських льотчиків на канадських авіасимуляторах та проведення в Канаді однієї з тематичних зустрічей за підсумками першого Саміту миру.

Раніше повідомлялося, що Зеленський зустрівся з представниками американських оборонних компаній.

США продовжать підтримувати Київ – Остін

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button