Україна

Подоляк: Орбан не буде посередником, бо не розуміє “природи конфлікту”


Подоляк: Орбан не буде посередником, бо не розуміє природи конфлікту

Зеленський чітко дав зрозуміти, що Угорщина не може бути посередником: вона не має мандату ЄС.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зауважив, що офіційний Київ не сприймає ініціативу глави угорського уряду Віктора Орбан у посередництві між Україною та Росією, позаяк той не розуміє природи конфлікту. Про це він заявив в інтерв’ю derStandard.

Президент Володимир Зеленський чітко дав зрозуміти, що Угорщина не може бути посередником: вона не має мандату ЄС.

“Ми розглядаємо це як “технічну” подорож. Він приїхав сюди, висловив свою дуже дивну позицію щодо цієї війни: що ми маємо припинити оборонятися. Потім він їде до Москви, зустрічається з Путіним і говорить про капітуляцію України. І саме в той момент, коли він каже, що Україна повинна припинити вогонь, Росія обстрілює дитячу лікарню в Києві. Це не ініціатива, Орбан не розуміє природу цього конфлікту”, – пояснив Подоляк.

Натомість посередниками можуть бути лише ЄС, Китай або США.

Зауважимо, 2 липня прем’єр Угорщини вперше побував в Україні з початку повномасштабної війни і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Він запропонував Україні припинити вогонь, після чого почати мирні переговори з Росією.

Згодом Орбан відвідав Москву. Дорогою з Москви після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним прем’єр Угорщини сказав, що планує здійснити ще кілька “несподіваних” візитів.

Вже 9 липня Орбан заявив, що російський ракетний удар по Києву свідчить про те, що війна в Україні вийшла на новий рівень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − five =

Back to top button