Україна

Кислиця в ООН: Росія – як рак, тільки гірше


Кислиця в ООН: Росія – як рак, тільки гірше

Постпред України під час виступу на Радбезі ООН назвав представника Росії вбивцею, що сидить по коліно в дитячій крові в кріслі Голови Ради Безпеки.

Своє головування в Раді безпеки ООН Росія вже традиційно супроводжує жахливими воєнними злочинами. Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради безпеки у вівторок, 9 липня, коментуючи російський удар по дитячій лікарні Охматдит.

Перед Кислицею на засіданні виступив представник Росії при ООН Василь Небензя, який намагався переконати присутніх, що в ударі по дитячій лікарні винна Україна. Небензя заявив, що по “Охматдиту” нібито вдарила ракета української ППО.

Кислиця ж зазначив, що Росія навмисно вдарила по найбільш вразливій і беззахисній категорії населення.

“З жалем відзначаю представника терористичного путінського режиму на місці голови. Для Росії вже стало традицією супроводжувати своє головування в Раді жахливими воєнними злочинами та геноцидними потугами. І цей раз не став винятком. По суті, місце голови вже все в крові. Учора Росія навмисно вдарила по найбільш вразливій, беззахисній категорії населення в будь-якому суспільстві – по дітях, хворих на рак та інші смертельні захворювання”, – наголосив він.

Кислиця зазначив, що лікарня Охматдит у Києві є найбільшим медичним закладом у країні, який лікує дітей, хворих на рак та інші хвороби. Там проходять лікування діти з усього світу. Цей медичний заклад є унікальним у системі медичної допомоги.

“Учора Росія знову показала свою огидну версію “співчуття” по відношенню до дітей, здійснивши удар по Охматдиту крилатою ракетою Х-101″, – заявив постійний представник України при ООН.

На думку представника України, атака на дитячу лікарню свідчить про небажання Кремля брати участь у мирному процесі, а також “глибокої зневаги Росії до будь-яких мирних ініціатив, незалежно від їх походження”.

“Росія – це як рак, тільки гірше. Вона припинить вбивати та поширювати насильство лише тоді, коли буде нездатна це робити. Необхідно збивати російські ракети. Необхідно знищувати російську бойову авіацію в місцях її базування. Необхідно вжити сміливих заходів для усунення будь-якого дефіциту безпеки”, – закликав Кислиця.

Він згадав також про підготовку до Саміту майбутнього ООН, запланований на вересень 2024 року, спитавши: “про яке майбутнє ми говоримо, якщо вбивця відчуває себе комфортно, сидячи тут по коліно в дитячій крові в кріслі Голови Ради Безпеки?”.

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН зібралася у вівторок на екстрене засідання, присвячене масованому російському обстрілу України. Засідання закликали провести низка країн, серед яких: Велика Британія, Франція, Еквадор, Словенія та США. 

В ООН відреагували на удар по Охматдиту

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button