Україна

Стало відомо, за чиїм паспортом Боголюбов виїхав з України


Стало відомо, за чиїм паспортом Боголюбов виїхав з України

Співзасновник ПриватБанку Геннадій Боголюбов виїхав з країни за паспортом пенсіонера з Волині.


Колишній співвласник ПриватБанку, а також соратник олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Боголюбов виїхав з країни за паспортом 67-річного жителя Волині. Про це повідомляє Українська правда у вівторок, 9 липня.
 
Зазначається, що у правоохоронних органах підтвердили, що вже знайшли й допитали пенсіонера – Миколу Сюмака, паспортом якого нібито скористався Боголюбов.
 
Сам же пенсіонер розповів журналістам, що загубив закордонний паспорт навесні 2022 року. Він також переконує, що не покидав межі України 24 червня цього року та перебуває наразі вдома.
 
За версією слідства, незаконно перетнути кордон із чужим документом Боголюбову допоміг 46-річний прикордонник Володимир Макаренко. Він зараз затриманий та перебуває в СІЗО з підозрою.
 
Співрозмовники УП розповіли, що використати паспорт іншої людини Боголюбова спонукав той факт, що в системі прикордонників щодо нього стоїть “прапорець”, а відтак його виїзд мало б узгоджувати керівництво прикордонної служби.

Наразі Боголюбов намагається отримати політичний притулок у Великій Британії та Австрії, пише видання.

 
Раніше ЗМІ повідомили, що Боголюбов виїхав з України, імовірно, через підозру від Бюро економічної безпеки у справі ПриватБанку. ДБР вже затримало прикордонника, який допоміг втекти з України бізнесмену, а Боголюбову заочно оголосило про підозру.
 
Пресслужба Боголюбова стверджує, що він виїхав законно, за своїм українським паспортом. Там зазначили, що бізнесмену 62 роки, він має п’ятьох неповнолітніх дітей, тобто може законно виїхати за кордон.

Як відомо, Боголюбов програв суд у справі ПриватБанку. Він намагався витребувати акції фінустанови у свою власність з 2020 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button