Україна

ЗСУ відбивають російські атаки на 10 напрямках


ЗСУ відбивають російські атаки на 10 напрямках

Основні зусилля російські загарбники зосереджують на Покровському напрямку – там відбулася понад 35% від усіх боїв.

З початку поточної доби на фронті відбулося 81 бойове зіткнення на 10 напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 16:00 у вівторок, 9 липня.

Так, на Харківському напрямку наші воїни відбили чотири штурми окупантів у районах Вовчанська, Стариці та Липців. Ще дві атаки тривають.

На Куп’янському напрямку противник чотири рази безуспішно намагався штурмувати позиції ЗСУ біля Берестового та Піщаного.

Ворог дещо активізувався на Лиманському напрямку. Там зранку 12 атак поблизу Греківки, Невського, Макіївки та Тернів. Всі боєзіткнення завершилися без успіху для противника.

На Сіверському напрямку ворог провів три атаки поблизу Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки. Отримав жорстку відсіч.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили три безуспішних штурми поблизу Часового Яру, Григорівки та Андріївки.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до 9. Ворог атакує біля населених пунктів: Північне, де наші захисники відбили 5 атак (одна атака на даний час триває), Південне та Нью-Йорк, де відбито дві атаки. У двох локаціях ще точаться бої.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень – 29. Бої точаться в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Тимофіївки, Карлівки, Калинового, Євгенівки, Яснобродівки, Прогресу та Новоселівки Першої. Сили оборони відбили 21 атаку противника, вісім боїв ще  тривають. Свої зусилля ворог концентрує біля Новоолександрівки і Новоселівки Першої.

На Курахівському напрямку завершились чотири бої поблизу Нейталового, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку триває боєзіткнення неподалік Водяного. П’ять атак противника вже відбито нашими підрозділами.

“Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування окупантів в глибину нашої території”, – зазначили у Генштабі.

На Оріхівському напрямку відбито три штурми біля Малої Токмачки та Новоандріївки.

Нагадаємо, за добу 8 липня на фронті було ліквідовано понад 1200 росіян. Загальні втрати країни-агресора Росії наближаються о 560 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button