Україна

МВС оновило дані про загиблих від ударів Росії


МВС оновило дані про загиблих від ударів Росії

Через масований ракетний обстріл у містах України було пошкоджено понад 300 різноманітних об’єктів.

Кількість загиблих в Україні внаслідок російського ракетного удару 8 липня сягнула 42 осіб. Серед загиблих четверо дітей, повідомила Нацполіція у вівторок, 9 липня.

Крім того, за минулу добу через масований обстріл було травмовано 190 осіб, пошкоджено 323 об’єкти.

Так, унаслідок удару по лікарні Охматдит у Києві загинули двоє дорослих: лікарка та відвідувач медзакладу. Ще 30 травмовано, з них 10 дітей.

“До ліквідації наслідків на місці обстрілу було задіяно більше 700 поліцейських, які разом із рятувальниками, нацгвардійцями та мешканцями міста розбирали завали, рятували людей, а також правоохоронці документували злочин держави-агресора”, – йдеться  в повідомленні.

Дітей поміщено до інших медзакладів для подальшого лікування.

Також у Шевченківському районі столиці росіяни влучили в житловий багатоквартирний будинок, під’їзд повністю зруйновано. Під завалами загинули 12 мешканців, серед них троє дітей віком від 8 до 14 років, ще 25 осіб травмовано.

У Дніпровському районі столиці внаслідок ракетного удару по медичному центру вбито дев’ятьох людей і вісьмох поранено.

“Крім того, від атак Росії потерпали і Дніпро, і Кривий Ріг – підприємства, багатоповерховий житловий будинок і будівля СТО: 11 людей загинули і 69 дістали поранення. У Дніпрі руйнувань зазнали багатоповерхівка та станція техобслуговування авто. Для документування злочинів Росії, розбору завалів і допомоги людям на місці працювали понад 200 поліцейських”, – додали в поліції.

Раніше СБУ встановила, що російські агресори спрямували ракети Х-101 на дитячу лікарню Охматдит у Києві. Ці ракети видно на відео.

Тим часом у Кремлі брешуть, що не спрямувають ракети по цивільним об’єктам в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button