Україна

У США анонсували “великий тиждень” для України


У США анонсували великий тиждень для України

Під час саміту НАТО на Україну чекають хороші новини щодо посилення ППО, зокрема семи систем Patriot, про які просив Київ.

Посолка США при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що під час Саміту НАТО у Вашингтоні на Україну чекають позитивні новини щодо протиповітряної оборони, зокрема систем Patriot, передає Голос Америки.

“Будуть свіжі новини щодо ППО. Українці у квітні попросили в НАТО сім систем Patriot. І ми маємо дуже позитивну відповідь щодо цього, яка надійде найближчими днями”, – сказала Сміт.

Вона зазначила, що у Вашингтоні “буде великий тиждень”. І закликала стежити за “конкретними оголошеннями, які будуть надходити для України, для союзників по НАТО, новинами про оборонне виробництво, про стійкість, про кібербезпеку”.

Також посолка заявила про фінансові зобовʼязання й “Україна, і Москва дуже чітко зрозуміють, що ми, трансатлантичні партнери, нікуди не відступимо”.

Сміт зазначила, що під час саміту для України підготують “міст до членства”.

“Що це означає? Це означає, що альянс оголосить про те, що він візьме на себе роль координатора допомоги, яка надходить в Україну, а також навчання українських сил, яке ми всі зараз проводимо”, – сказала посолка.

Водночас вона підтвердила, що “Альянс не надасть Україні запрошення приєднатися зараз, у липні 2024 року”.

Раніше також повідомлялося, що Нідерланди “незабаром” передадуть Україні пускові установки Patriot.

Також у Німеччині повідомили про передачу Україні комплекса Patriot із запчастинами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button