Україна

Лубінець звернувся до міжнародних організацій через обстріл Охматдиту


Лубінець звернувся до міжнародних організацій через обстріл Охматдиту

Внаслідок чергового російського терору під завалами лікарні можуть перебувати люди. Омбудсман закликав притягнути РФ до відповідальності за воєнні злочини

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець направив листи до низки міжнародних організацій, закликавши зреагувати на обстріли з боку Росії та зокрема руйнування дитячої лікарні Охматдит у Києві. Про це омбудсман написав у Телеграмі, у понеділок, 8 липня.

“Росіяни обстріляли ракетами найбільшу дитячу лікарню України.Щорічно в лікарні проводять близько 7 тисяч складних операцій”, – наголосив він.

Та зазначив, що нині під завалами лікарні можуть перебувати люди. Тоді як цивільні разом з працівниками служб здійснюють розбір усіх завалів.

Водночас точна кількість поранених і загиблих наразі невідома.

Лубінець закликав Міжнародні організації та організації, які покликані захищати права дитини, не стояти осторонь.

“Направив листи до низки міжнародних організацій із закликом відреагувати на жорстокий терор та цинічні обстріли! РФ має відповісти за скоєні злочини!” – наголосив омбудсман.

Нагадаємо, 8 липня у Києві під час російського обстрілу постраждала дитяча лікарня Охматдит.

Раніше у понеділок стало відомо, що росіяни атакували Київ ракетами Кинджал. У місті лунали потужні вибухи. Уламки ракет впали у семи районах міста. Відомо про п’ятьох загиблих і 11 поранених. Але ці дані не остаточні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button