Той самий Найсмачніший торт 80х! За старим домашнім рецептом! Незабутній смак дитинства!
Сьогодні я хочу запропонувати вам торт “Пташине молоко”, який готували вдома з манним кремом і лимоном. Простий варіант приготування знаменитого торта.
Інгредієнти:
Корж:
- вершкове масло 100 гр.
- цукор 70 гр.
- яйця 3 шт.
- сіль щіпка
- борошно 80 гр.
- какао 30 гр.
- розпушувач 1.5 ч. л.
Крем:
- молоко 400 мл.
- цукор 200 гр.
- манна крупа 70 гр.
- масло вершкове 150 гр.
- лимон 1 шт.
Глазур:
- цукор 3 ст. л.
- какао 3 ст. л.
- сметана 2 ст. л. з гіркою
- масло вершкове 50 гр.
Приготування:
Корж:
У миску кладу м’яке вершкове масло, цукор і перемішую. Далі додаю яйця, дрібку солі, просіюю борошно разом із какао і розпушувачем. Усе ретельно перемішую.
Тісто викладаю у форму (20-22 см). Випікаю 20-25 хвилин за температури 180 градусів.
Крем:
У каструльку виливаю молоко, насипаю цукру і на невеликому вогні доводжу молоко до закипання.
Помішуючи молоко тонкою цівкою всипаю манку. Варю 2-3 хвилини до загустіння. Остуджую кашу до кімнатної температури.
Беру 1 великий лимон, розрізаю на часточки, прибираю кісточки і перемелюю на кашку в блендері.
У кашу, що охолола, додаю лимонну кашку і м’яке масло і збиваю міксером 2-3 хвилини.
Остиглий корж розрізаю навпіл. Викладаю крем на 1 половинку коржа і закриваю другою половинкою.
Відправляю в холодильник, щоб схопився крем, а потім торт покриваю шоколадною глазур’ю.
Торт “Пташине Молоко” готовий. Бажаю Вам приємного апетиту та чудового настрою!