Салат “Вітамінний” зі свіжої капусти, як у Їдальні! Нарешті знайшла “правильний” рецепт!
Пропоную дуже простий, смачний і хрусткий салат “Вітамінний” із молодої капусти. Довго шукала “правильний” рецепт, щоб смак був той самий, як у студентській їдальні. Я його щодня їла, так він мені подобався. Родзинка цього салату – у заправці. Готую такий салатик дуже часто.
Інгредієнти:
- молода капуста – 500 гр.
- морква – 1 шт. (100 гр.)
- огірок свіжий – 1 шт. (150 гр.)
- консервований горошок – 1 банка (400 гр.)
- петрушка – 15 гр.
Заправка:
- оцет (9%) – 15 мл.
- вода – 30 мл.
- сіль – 6 гр. (1 ч. л.)
- цукор – 15 гр. (3 ч. л.)
- олія рослинна – 30 мл.
Приготування:
Для приготування салату беру невеликий качан молодої капусти і дрібно його шаткую. Я роблю це за допомогою овочерізки. Виходить максимально швидко й тонко. Пересипаю капусту в миску, натираю до неї молоду моркву.
Далі огірок нарізаю на тонку соломку. Пересипаю в миску до решти овочів.
Із зелені я взяла петрушку, також підійде кріп або зелена цибуля. Додаю баночку консервованого горошку.
Заправка:
У миску вливаю оцет, воду, олію та всипаю сіль і цукор. Добре перемішую до повного розчинення цукру та солі.
Виливаю заправку в салат і перемішую. У жодному разі салат руками не мнемо! Прибираю в холодильник хоча б на півгодини, але найкраще на 2-3 години, тоді смачніше виходить.
Соковитий, хрусткий, ароматний і дуже-дуже смачний салат готовий!
Салат зберігаю в холодильнику в закритій ємності кілька днів і, на мій погляд, з кожним днем він стає тільки смачнішим. Спробуйте і ви!