Вечеря за 30 хвилин на всю сімʼю! Справжня ресторанна страва За копійки! Всі довільні і ситі
Сьогодні я взяла прості макарони і приготувала справжню, ситну, ресторанну страву. Сподобається і дорослим, і дітям. Весь секрет у приготуванні вершкового, сирного соусу. Цю страву можна подати хоч на обід, хоч на вечерю. Дуже ситна і навіть м’ясо не треба. Усім рекомендую!
Інгредієнти:
- Макарони 250 гр.
- Часник 3 зубчики
- Чебрець свіжий або 0, 5 ч. л. сушеного
- Вершкове масло 2 ст. л. для обжарювання
- Борошно 35 гр.
- Молоко 500 мл.
- Гірчиця 1 ч. л. (не гостра)
- Сіль і перець за смаком
- Мускатний горіх мелений щіпка
- Сир твердий 170 гр.
- Олія 2 ст. л.
Для посипання:
- Панірувальні сухарі 1/2 склянки
- Сир пармезан або будь-який інший 30 гр.
- Вершкове масло 2 ст. л.
Приготування:
Макарони варю до готовності у підсолені воді, я дала пів ст. л. солі. Варю стільки, скільки вказано на упаковці, приблизно 8-10 хвилин. Тоді просиджую макарони від води. Макарони не промиваю і не додаю масла!
Нарізаю дуже дрібно часник та чебрець. Обжарюю вершковому маслі, приблизно 2 хвилини.
Додаю борошно та прожарюю ще 2 хвилини.
Вливаю частинами холодне молоко у сковорідку та перемішую. Тоді додаю гірчицю, сіль, чорний перець та мускатний горіх, перемішую.
Натираю твердий сир на терці і додаю в сковорідку. Обжарюю на мінімальному вогні до повного розплавлення сиру.
Соус готовий, має вийти ось такої консистенції.
Тепер всипаю макарони та перемішую.
Перекладаю у деко для запікання, змащене олією.
Змішую панірувальні сухарі з натертим на терці сиром та вершковим маслом. Перетираю руками в крихту.
Посипаю посипкою страву. Стравлю у розігріту духовку до 200 градусів на 20-25 хвилин.
Дуже красиво і смачно, пахне на всю кухню! Хай смакує!