Україна

УЗ повідомила про значне зростання обсягів пасажирських перевезень


УЗ повідомила про значне зростання обсягів пасажирських перевезень

Беззаперечним лідером став маршрут Київ – Чоп, пасажиропотік на якому за рік зріс на 221%, повідомили в Укрзалізниці.

За травень 2024 року Укрзалізниця перевезла майже 2,2 млн пасажирів усередині країни і майже 200 тисяч – на міжнародних маршрутах. Показники зросли відповідно на 22% і 21% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це у вівторок, 4 червня, повідомила пресслужба Укрзалізниці.

Повідомляється, що беззаперечним лідером став маршрут Київ – Чоп, пасажиропотік на якому  зріс на 221%.

“Це стало результатом розвитку станції Чоп як хабу між внутрішніми та міжнародними поїздами, зокрема відкриття альтернативного варіанту подорожі до Будапешта й Відня після запуску поїздів №367/745 Луцьк/Київ – Чоп та №143/146 Чоп – Відень у грудні 2023 року”, – пояснюють в Укрзалізниці.

Зростання на 52% та 66% показали  маршрут Миколаїв – Київ і Київ – Миколаїв відповідно. Серед лідерів і маршрути Київ – Хмельницький – Київ, Київ – Хелм – Київ, Київ – Вінниця – Київ.

“Загалом за травень 2024 року Укрзалізниця наростила перевезення у внутрішньому та міжнародному сполученнях на 422,5 тис. пасажирів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця скорочує час подорожі з Києва до Варшави. Час подорожі з Києва до Варшави потягом Укрзалізниці з 9 червня скоротять на одну годину 23 хвилини.

Укрзалізниця підвищила ціни на білизну в потягах

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button