Готую по 50 штук і мало! Дуже вдале пісочне тісто і найсмачніша начинка! Швидко і з доступних інгредієнтів!
Сьогодні я до Вас з рецептом дуже смачних та нескладних у приготуванні рогаликів з пісочного тіста з горіховою начинкою. Готую їх доволі швидко із доступних інгредієнтів, поєднання пісочного тіста та горіхової начинки робить їх смачними та ароматними.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 500 гр.
- холодне вершкове масло – 250 гр.
- сметана – 200 гр.
- цукор – 100 гр.
- розпушувач – 0,5 ч. л.
- жовтки – 2 шт.
- ванільний цукор – 10 гр.
- сіль – 0.5 ч. л.
Начинка:
- білки – 2 шт.
- цукор – 100 гр.
- ванільний цукор – 10 гр.
- волоські горіхи – 300 гр.
- сіль – щіпка
- цукрова пудра
Приготування:
Тісто:
До борошна і розпушувача натираю на терці холодне вершкове масло. Руками перетираю у крихту.
Додаю сметану, сіль, цукор, ванільний цукор та жовтки. Перемішую і тоді замішую тісто руками.
Тісто не має липнути до рук. Завертаю у харчову плівку та кладу у холодильник на 2 години.
Начинка:
Білки з сіллю збиваю міксером. Тоді частинами всипаю цукор та ванільний цукор, збиваю до утворення стійких піків.
Всипаю подрібнені горішки та перемішую.
Тісто ділю на 6 частин та формую кульки.
Розкачую тісто, нарізаю трикутники, накладаю начинку. Закручую рогалики.
Викладаю рогалики на форму застелену пергаментом. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20-25 хвилин.
Готові рогалики посипаю цукровою пудрою. Роблю чай і смакую!