Цікаве

У чому небезпека повторного розігрівання їжі, пояснили експерти

Багато господинь для економії часу створюють спеціальні заготовки – вже нарізані овочі, бульйон або готовий фарш. Щоб ці інгредієнти довше залишалися їстівними, їх зберігають в морозильній камері. Але щоб вони дійшли до тарілки безпечними і придатними до вживання, важливо вміти правильно їх розморожувати.

Для цього, розповідає фахівчиня з безпеки харчових продуктів Дженілін Хатчінгс, існує кілька способів:

  • холодильник (досить помістити продукти в камеру на 24 години);
  • вода (20-30 хвилин у воді з температурою до +5℃);
  • мікрохвильовка (на спеціальній програмі або просто приготувати, якщо продукт розбитий на невеликі шматочки).

Як правильно підготувати продукти до заморожування

Також професор в області безпечних харчових продуктів Університету штату Мічиган Фелісія Ву розповіла що важливо вміти правильно готувати їжу, адже тоді на ній залишиться менше небезпечних мікробів і бактерій. Існує помилка, що утворені при кімнатній температурі мікроорганізми будуть вбиті в умовах морозильної камери. Це не так. “Багато мікробів здатні протистояти низьким температурам. З розморожуванням їх присутність може призвести до негативних наслідків”, – пояснила експертка.

Неочевидна небезпека

Існує і ще одна неочевидна небезпека при зберіганні подібної продукції – це ємність, де вона міститься. Наприклад, особливу небезпеку становить пластик. Навіть якщо на ньому написано, що він підходить для мікрохвильової печі і морозильної камери і може переносити великий спектр температур, багато видів пластику все одно злегка руйнуються при нагріванні. Таким чином, ці хімічні речовини можуть потрапити в їжу і позначитися на здоров’ї.

Особливу небезпеку становить бісфенол А, також відомий як BPA. При перевищенні гранично-допустимої концентрації, він може спровокувати ряд хвороб, включаючи рак і діабет.

Джерело womanlife.kyiv.ua

No Newer Articles

One Comment

  1. Шокуюча правда про повторне розігрівання їжі: експерти б’ють на сполох!

    Сенсаційна новина для всіх господинь! Виявляється, наші улюблені кулінарні хитрощі можуть бути смертельно небезпечними! Експерти з безпеки харчових продуктів, включаючи відому Дженілін Хатчінгс, розкрили страшну правду про те, що повторне розігрівання їжі може перетворити ваш обід на справжню отруту! Виявляється, навіть звичайний бульйон або фарш, які ми зберігаємо в морозильній камері, можуть стати джерелом небезпечних бактерій, якщо їх неправильно розморожувати. Невже ми всі ці роки ризикували своїм здоров’ям, не підозрюючи про це? Деталі шокуючого відкриття читайте на Woman Life – жіночий сайт. Не пропустіть цю важливу інформацію!

Back to top button