Україна

Генштаб заявив про “зміну позицій” на Харківщині


Генштаб заявив про зміну позицій на Харківщині

Такі дії здійснили задля збереження життів українських захисників на тлі систематичних ударів КАБами.

Українські війська провели зміну позицій в районі села Лук’янці в  Харківської області. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вівторок, 14 травня.

“На Харківському напрямку підрозділи наших військ відбивають одну атаку противника на напрямку Шебекіно (РФ) – Вовчанськ, ситуація контрольована”, – йдеться в повідомленні.

Вказано, що внаслідок інтенсивних авіаційних ударів із застосуванням 10 КАБів по українських підрозділах, для збереження життя військовослужбовців було проведено зміну позицій в районі населеного пункту Лук’янці. Там тривають бойові дії

Також триває прочісування міської забудови у Вовчанську.

“Ситуація контрольована. Втрати противника на цьому напрямку за поточну добу склали чотири особи та п’ять одиниць озброєння і військової техніки”, – додали у Генштабі.

Нагадаємо, 10 травня росіяни почали наступ на півночі Харківської області. Вони захопили близько десятка сіл у “сірій зоні”. Зараз ведуться бої за прикордонне місто Вовчанськ.

За даними Генштабу, 13 травня українські військові нанесли вогневе ураження по росіянам на Харківському напрямку і дещо відтіснили їх.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button