Світ

У Росії громадян переслідують навіть за написи на брелоках – ЗМІ

У Росії громадян переслідують навіть за написи на брелоках - ЗМІ

Фото: Astra

Російський іненер, щодо якого порушили кримінальну справу за напис на брелоку

Щодо інженера конструкторського бюро з розробки та виробництва крилатих ракет порушили кримінальну справу за напис, зміст якого не розголошують. Чи був якийсь напис взагалі, підтвердження немає.

Російський незалежний ТГ-канал Astra опублікував кілька чергових провідомлень про переслідування в Росії людей, які сказали чи написали “щось не те”. Приводом для переслідування могли послужити навіть написи на брелоку, як це сталося з інженером з Підмосков’я.

У підмосковній Дубні щодо провідного інженера конструкторського бюро з розробки та виробництва крилатих ракет 46-річного Сергія Красюка порушили кримінальну справу про “дискредитацію” армії РФ за брелок на ключі.

Приводом для кримінальної справи стали деякі написи на брелоку від ключа від сейфа для зберігання телефона підприємства. Що це були за написи, і чи були вони насправді, не повідомляється.

З Московського державного унівреситету відрахували студента Сергія Гулька, який написав у соцмережі “Слава Україні”. Студента зобов’язали виїхати з Росії протягом трьох днів.

 

За версією пресслужби факультету, він нібито збирав гроші для ЗСУ.

Претензій до академічної успішності Сергія Гулька факультет не мав.

Сергій Гулько навчався на комерційній формі навчання як іноземний громадянин – він має український паспорт, родом юнак з Одеси.

Повідомляється, що в квітні його тричі затримували за “поширення інформації націоналістичного характеру”.

В Алтайському краї суд оштрафував на тисячу рублів місцевого жителя Романа Чернікова за появу в публічному місці в кепці з тризубом – “так званим тризубом Володимира Великого”, як повідомляють російські ЗМІ.

 

У суді чоловік не визнав провини й пояснив, що вважав тризуб “символом слов’янського бога”, але його таки визнали винним у демонстрації екстремістської символіки, а кепку вилучили.

Повідомляється, що у січні 2024 року Мін’юст РФ визнав екстремістським “тризуб князя Володимира”, оскільки “схожий символ” використовується на прапорі України.

Раніше російська ФСБ заявила про “затримання в Москві сімох послідовників Російського добровольчого корпусу”.

Кількість засуджених за “держзраду” у РФ за 10 років зросла в 10 разів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button