Цікаве

Торт «Пташине молоко»: бабусин рецепт

Несправедливо забутий рецепт, який має більш як 50-річну історію. Спробуйте відродити його на своїй кухні, тим більше взимку він смакує по-особливому!

Подробиці

Для тіста:

  • Маргарин – 50 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйця – 3 шт.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Коньяк – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 склянка (200 г)

Для начинки:

  • Молоко – 0,5 л
  • Манна крупа – 2 ст. л. з гіркою
  • Цукрова пудра – 1 склянка
  • Вершкове масло – 200 г
  • Лимон – 1 шт.

Для глазурі:

  • Шоколад – 100 г
  • Вершкове масло – 50 г

Щоб спекти основу коржа, необхідно розтопити маргарин, додати перетерті з цукром яйця, борошно й соду, погашену оцтом (можна замінити розпушувачем), коньяк (горілку, якщо немає) та какао.

Тісто має вийти як густа сметана. Вилити в форму, змащену маргарином і посипану борошном. Випікати до готовності, охолодити.

Начинка готується на основі звареної густої манної каші, яку охолодити, а потім додати цукрову пудру, м’яке вершкове масло й потертий на дрібну тертку лимон разом зі шкіркою.

Розрізати надвоє спечений корж і викласти начинку. Її буде багато – 3-5 см. Накрити другою половинкою коржа (скоринкою вверх) й полити глазур’ю, для якої потрібно розтопити шоколад, додавши масло.

Торт помістити в холодильник на 6-8 годин. Спробуйте – не пожалкуєте!

No Newer Articles

Back to top button