Події

До 10 років увʼязнення засуджено сина гауляйтера Харківщини за колабораціонізм…

До 10 років увʼязнення засуджено сина гауляйтера Харківщини за колабораціонізм

????За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

????Йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у органах державної влади, органах місцевого самоврядування та надання публічних послуг строком на 15 років, з конфіскацією всього майна.

????Прокурори довели, що під час окупації смт Шевченкове Куп‘янського району місцевий мешканець побудував з окупантами «трудові відносини».

????У червні 2022 року російські військові запропонували засудженому обійняти посаду «и.о. начальника отдела административно-хозяйственного обеспечения» у так званому «Шевченковском территориальном управлении ВГА Купянского района Харьковской области». Його батько був головою окупаційної адміністрації держави-агресора.

????Засуджений організував розміщення на території Шевченківської громади білбордів із проросійською агітацією. Також організовував поїздки службовим автотранспортом для доставки кореспонденції до окупованого на той момент Купянська.

????У судовому засіданні чоловік свою вину визнав частково.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

????Також раніше отримала вирок у виді 9 років позбавлення волі за колабораційну діяльність мати засудженого. Вона очолювала «організаційно-інформаційний відділ» в окупаційній адміністрації в Шевченковому. Його батько нині переховується від українського правосуддя та оголошений у розшук.

Back to top button