Цікаве

Синус-ліфтинг при імплантації зубів: що це і в яких випадках він потрібен

Найсучасніший спосіб відновлення зубного ряду полягає в імплантації. Це надійна, безпечна та тривала процедура, завдяки якій людині можна встановити зуби для повноцінного функціонування щелепи. Цю послугу пропонує одна з найвідоміших київських стоматологічних клінік https://implantatsiya.kyiv.ua/, яка спеціалізується саме на імплантації.

Підготовчий процес до імплантації часто включає в себе відкритий синус-ліфтинг. Це операція на кістці, що проводиться в області бокових зубів щелепи. Вона необхідна для того, щоб відновити нормальний об’єм кісткової тканини для подальшого встановлення імпланта. Від вікових змін, зовнішніх факторів та відсутності хоча б одного зуба у ряду кісткова тканина зменшується. Це доволі часто перешкоджає імплантації, не дозволяючи правильно встановити штучний матеріал у ясна.

У більшості випадків синус-ліфтинг – ценарощення кісткової тканини до певних розмірів, що гарантує безперешкодну імплантацію зубів. Час на вживлення, міцність конструкції, а також її функціональність залежать від правильно виконаного синус-ліфтингу. Саме ця процедура є початком роботи над імплантацією і допомагає стоматологу підготувати ротову порожнину.

Різновиди синус-ліфтингу

В залежності від того, яку особливість має щелепа, наскільки раціональне проведення нарощування кісткової тканини та інші характеристики ротової порожнини впливають на вибір виду синус-ліфтингу. У стоматології розрізняють відкритий та закритий ліфтинг кістки. Відкритий робиться у таких випадках:

  • висота кістки не більше 7 мм;
  • має тривалий відновлювальний процес;
  • імплантація дозволяється лише через 6-10 місяців.

Закритий синус-ліфтинг передбачає:

  • висоту кістки не менше 8 мм;
  • має більш бережливий характер;
  • можливе одночасне проведення операція та імплантації;
  • короткий процес відновлення.

Метод синус-ліфтингу обирається безпосередньо під час консультації у стоматолога. Дивлячись на клінічну картину, лікар вирішує, яким чином проводити нарощення кістки, а також обговорює термін відновлення щелепи.

Підготовка до процедури синус-ліфтингу

В першу чергу стоматолог проводить спіральну комп’ютерну томографію верхньої щелепи. Завдяки цьому простіше обробити отримані дані через комп’ютер, створити 3D-модель та продумати хід операції. Далі створюється індивідуальний макет щелепи, знижуються ризики для пацієнта та формується алгоритм дій.

Сама операція розпочинається з седації та знеболювання. Необхідність її полягає в тому, щоб ввести клієнта в стан сну, якщо робиться відкритий синус-ліфтинг. Далі розпочинається сам процес нарощення кісткової тканини за встановленим в клініці методом. Час та відновлення щелепи залежать від типу проведеної операції та індивідуальних особливостей клієнта.

Показання для синус-ліфтингу

Найперше, що вирішує синус-ліфтинг – це нарощення кістки, якої недостатньо для проведення імплантації. Необхідність у цьому процесі обумовлена характером та ступенем атрофії кісткової тканини. Частіше за все ліфтинг пропонується перед встановленням імплантів тим, у кого досить довгий час був відсутній хоча б один зуб у ряду. Через це зуби зміщуються, кісткова тканина втрачає свій об’єм і виникає потреба у синус-ліфтингу.

У процедури є багато протипоказань, тому пацієнт має пройти повне обстеження, комп’ютерну томографію та консультацію з лікарем. Якщо у нього всі показники у межах норми, то кістка нарощується встановленим способом і розпочинається імплантація зубів.

Back to top button