Україна

МО дозволило експлуатацію 13 боєприпасів для БпЛА та гранатометів


МО дозволило експлуатацію 13 боєприпасів для БпЛА та гранатометів

Також кодифіковано 15 зразків військової техніки та озброєння, зокрема роботизований наземний ударний комплекс, 40-мм автоматичний гранатомет та ін.

Міністерство оборони впродовж минулих двох тижнів допустило до експлуатації у Збройних Силах України 13 боєприпасів різних типів. Про це повідомив заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, передає АрміяInform.

“Серед боєприпасів, які були допущені до експлуатації Міністерством оборони України впродовж попередніх двох тижнів, – 9 типів боєприпасів до БПЛА: багатоцільові, комбінованої дії, осколково-фугасні, кумулятивно-осколкової дії. Крім того, допущено ще 4 типи боєприпасів для підствольних гранатометів. Це розробки вітчизняних підприємств, які підтвердили свої тактико-технічні характеристики в умовах застосування, наближених до бойових”, – зазначив він.

У цей же період кодифіковано 15 зразків військової техніки та озброєння, зокрема роботизований наземний ударний комплекс, 40-мм автоматичний гранатомет, тактичні засоби радіоперешкод баражуючим боєприпасам та 7 безпілотних авіаційних комплексів різних модифікацій.

Також, за словами заступника міністра, завершено випробування кількох зразків БпАК типу FPV, 120-мм гранатомета, протипіхотної ручної гранати, мінного трала вітчизняного виробництва. Тривають випробування стрілецької зброї, зокрема нових зразків кулеметів.

Нагадаємо, обсяги виробництва українського військово-промислового комплексу (ВПК) у 2023 році зросли втричі порівняно з 2022 роком. Крім того, у 2024 році очікується збільшення ще в шість разів.

Також повідомлялося, що під час візиту до США президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівниками американських оборонних компаній.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button