Події

Андрій Костін: Наша задача — побудувати максимально широку та міцну міжнародну…

Андрій Костін: Наша задача — побудувати максимально широку та міцну міжнародну коаліцію задля відновлення справедливості для України та українців

????Генеральний прокурор Андрій Костін в етері ICTV розповів про міжнародну співпрацю, спрямовану на забезпечення відповідальності росії за вчинені воєнні злочини.

????Масштаб та наслідки цих злочинів виходять далеко за межі України. Тож наша задача — побудувати максимально широку й міцну міжнародну коаліцію, спрямовану на відновлення справедливості.

????Офіс Генпрокурора обмінюється інформацією з Незалежною міжнародною Комісією ООН з розслідування порушень в Україні. Паралельно з цим, на національному та міжнародному рівнях налагоджує співпрацю в сфері протидії незаконному утриманню агресором цивільних осіб.

????Надважливо, що у звітах міжнародної комісії ООН, опублікованих цього року, вказано, що масове застосування тортур і напади на об’єкти енергетичної інфраструктури можуть становити злочини проти людяності. Це вищий рівень міжнародних злочинів, який свідчить про їхню системність.

????Органи прокуратури не лише документують та розслідують воєнні злочини, а й розглядають наявні епізоди в ширшому контексті, вивчаючи їхню системність та масовість. На ці аспекти також звертають увагу міжнародні партнери.

????Міжнародна комісія ООН розглядає скоєні злочини в системі, а не лише окремо. Це важливо з точки зору інших розслідувань: як на національному рівні, які ми проводимо, так і на міжнародному, зокрема якими займається Міжнародний кримінальний суд. Наразі ми спрямовуємо максимум зусиль, аби привернути увагу світової спільноти до примусової депортації українських дітей та незаконного утримання цивільних.

????Нагадаємо, 20 листопада в Торонто (Канада) відбудеться міжнародна конференція «United for Justice. War Сrimes against Ukrainian Children», присвячена темі повернення українських дітей та забезпечення відповідальності за ці злочини. Наразі зафіксовано випадки примусової депортації понад 19500 дітей щонайменше з 8 регіонів України.

ПОВНИЙ ЗАПИС РОЗМОВИ

Video is too big

Back to top button