Рецепт курки з апельсинами в духовці з фото
Хочете здивувати своїх домочадців вишуканим духмяним наїдком? Тоді поспішайте вивчити рецепт курки з апельсинами в духовці. Цитрусові надають м’ясу екзотичні нотки, а ви зможете внести в звичне блюдо нові яскраві смакові фарби. Зацікавилися? Тоді давайте приступимо до створення справді кулінарного шедевра.
Класичний рецепт екзотичної курочки
Курка, запечена з апельсинами і часниковими зубчиками, володіє цілою гамою смакових ноток: м’ясо виходить кисло-солодким, але в той же час гострий і пряний. Загалом, ви отримаєте незабутнє гастрономічне задоволення.
Склад:
- тушка курки;
- 3 апельсина;
- 5-6 часникових зубчиків;
- кухонна сіль;
- чорний перчик мелений.
Приготування:
- Готуємо потрібні нам продукти. Тушку курки при необхідності розморозимо, промиємо гарненько і обсушим. Апельсини теж потрібно промити.
- Курячу тушку натираємо перцем і сіллю і залишаємо насититися ними.
- Апельсини нарізаємо нетовстими кружечками, виймаємо кісточки.
- Тепер нам належить ювелірна робота. Акуратненько надрізаємо шкірку курки і вкладаємо апельсинові часточки. Намагаємося, щоб вона не луснула.
- Начиняємо курочку цитрусовими точно так само з іншого боку.
- Часникові зубчики очистимо і помістимо всередину тушки.
- Слідом за часничком вкладаємо залишилися апельсинові часточки.
- Форму для запікання змастимо рослинним маслом або оливи, викладемо нашу тушку.
- Пов’язуємо її ніжки разом, а навколо розкладаємо цитрусові.
- Запікаємо курочку при температурному порозі в 180-190 градусів близько двох годин. Увага: час від часу потрібно поливати тушку виділеним у процесі приготування соком.
- Подаємо царський блюдо до столу.
Куряче м’ясо у вишуканому соусі
А тепер пропонуємо вам рецепт з фото курки з апельсинами і медом в духовці. Запікати ми будемо курячу грудку, але можна приготувати таким же чином і цілу тушку.
Склад:
- 2 курячі грудки;
- 50 г вершкового масла;
- 2-3 ст. л. рідкого меду;
- 1 ч. л. будь-якого гострого соусу;
- 2 ст. л. свіжовичавленого апельсинового соку;
- 1 ч. л. подрібненої цедри апельсина;
- сіль;
- чорний перчик мелений.
Приготування:
- Масло розтоплюємо на водяній бані або в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі.
- З’єднуємо масло з рідким медом і розмішуємо.
- Апельсин промиваємо і зрізаємо з нього цедру. Подрібнюємо її і відправляємо до масляно-медової суміші. Віджимаємо сік і вливаємо до решти інгредієнтів.
- Тепер додамо будь-гострий соус. Можна використовувати домашню аджику.
- Гарненько розмішуємо соус до однорідності.
- Грудки промиваємо та нарізаємо невеликими порційними шматочками. До речі, можна готувати будь-які частини курячої тушки або ж всю її цілком.
- Викладаємо м’ясо в соус і залишаємо на 20 хвилин.
- Деко застеляємо пергаментом і розташовуємо на ньому куряче м’ясо. Запікаємо в духовій шафі при температурної позначки 180 градусів 20-30 хвилин, періодично поливаючи м’ясо виділеним соком. А ось так оригінально можна подати страву до столу.
Готуємо з Юлією Висоцькою
Рецепт курки з апельсинами від Юлії Висоцької вражає своєю простотою і неймовірним смаком. Тільки готувати страву ми будемо не в духовці, а на сковороді. Купаж спецій, вино, оливки і апельсини — що може бути гармонійніше і ароматні? Юлія радить використовувати червоні апельсини, але їх можна замінити і жовтими. А оливки вибирайте будь – зелені або чорні.
Склад:
- куряча тушка;
- 2 апельсина;
- ? Б. оливок;
- червона цибулина;
- 3-4 часникового зубчики;
- 6-7 гілочок чебрецю;
- 200 мл червоного вина;
- 30 г вершкового масла;
- 1 ст. л. олії оливи;
- ? Ч. л. морської солі;
- ? Ч. л. чорного перчика меленого.
Приготування:
- Курячу тушку промиваємо, потім обсушуємо і розрізаємо порційними шматками. Солимо і перчимо м’ясо.
- У сковороді розтоплюємо масло і додаємо до нього оливкову. Викладаємо курячі шматочки шкіркою вгору і на максимальному рівні конфорки смажимо м’ясо з усіх боків до золотистої скоринки.
- Апельсини очистити від цедри, м’якоть шаткуємо кружечками, солимо, перчимо та посипаємо двома подрібненими гілочками чебрецю.
- Чистимо цибулину і шаткуємо часточками.
- Часникові зубчики чистимо і подрібнюємо ножем.
- Виймаємо з сковороди половину м’яса, викладаємо цибулю, часникові зубчики і інші гілочки чебрецю. Обсмажуємо до рум’яного кольору овочів.
- Викладаємо назад куряче м’ясо і вливаємо вино. Тушкуємо блюдо, поки рідина повністю не випарується.
- Тепер викладаємо поверх курки оливки і апельсини і тушкуємо до готовності, прикривши кришкою, але не повністю.
Ситний вечеря на кожен день
І наостанок розглянемо ще один спосіб приготування курячого м’яса з апельсинами. Така вечеря по достоїнству оцінять всі ваші домочадці.
Склад:
- куряча грудка;
- апельсин;
- 70 мл апельсинового соку;
- 1 ст. л. приправи каррі;
- 1 ч. л. кухонної солі.
Приготування:
- Грудку курки промиваємо і натираємо сіллю і приправою каррі.
- Апельсин очистити від цедри і кісточок і нарізаємо нетовстими кружечками.
- Нам знадобиться чавунна сковорода. Викладаємо кружальце апельсина, зверху м’ясо, а потім знову цитрусові.
- Закріплюємо інгредієнти зубочисткою.
- Запікаємо страву в жаровій шафі при температурної позначки в 150 градусів півгодини.
- Тепер невелика хитрість: куряче філе прибираємо, а в сковороду наливаємо апельсиновий сік. Кип’ятимо його і проварюємо в духовці три хвилинки.
- М’ясо поливаємо соком і викладаємо на нього апельсини.
Куряче м’ясо і апельсини гармонійно поєднуються за смаком. А аромат запеченого м’яса з цитрусовими відразу розбудить ваш апетит. При бажанні можна додати в таку страву лимон. Тоді воно заграє новими фарбами. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!