Зефір «банан-шоколад»
Продукти для блюда
- пюре яблучне – 80 гр.
- пюре бананове — 80 гр.
- цукор — 110 гр.
- білок – 30 гр.
- шоколад – 120 гр. (молочний)
- лимонний сік – 10 гр.
- для сиропу:
- цукор — 180 гр.
- вода — 100 гр.
- агар-агар — 8 гр. (900)
- для обвалки готового зефіру:
- цукрова пудра – 70 гр.
- крохмаль кукурудзяний – 70 гр.
Як готувати?
З яблук та банана зробити пюре.
Поєднати два види пюре в сотейнику з подвійним дном, прогріти кілька хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи. Відставити та охолодити до кімнатної температури.
Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Пюре перекласти в діжу міксера, додати білок та цукор.
Збивати спочатку на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи до максимальної.
Паралельно варимо сироп.
Для цього з’єднати цукор, воду та агар-агар.
Уварюємо сироп до температури 110 градусів і на ходу вливаємо у білкову масу.
Після цього збиваємо ще близько 3 хвилин.
Перекладіть масу в кондитерський мішок із насадкою, чергуючи зефірну масу та шоколад у мішку.
Швидко відсаджуємо зефір на підготовлений аркуш пергаментного паперу та залишаємо стабілізуватися близько 10-12 годин.
Цукрову пудру поєднати з крохмалем і обваляти готовий зефір.
Відеоурок