Цікаве

Підключення до інтернету на дачі

Досить багато українських родин має дачу за містом. Це дуже зручно, адже регулярно можна відпочивати на природі. Водночас не всі готові відмовлятися від зручностей цивілізації. Саме тому міські жителі мають на дачі водонагрівач, насосну станцію, генератор та багато іншого корисного обладнання.

Крім того, необхідно завжди знаходитися в інформаційному полі. Тобто необхідний доступ до інтернету. Щоб організувати інтернет для дачі існує кілька способів. Деякі з них потребують часу, а інші вирішуються дуже швидко.

Варіанти під’єднання

Існує кілька способів отримати доступ до всесвітньої мережі. Серед них:

  • використання послуг місцевого провайдера;
  • USB-модем;
  • переносний роутер;
  • стаціонарний комплект для інтернету.

Перший варіант не завжди актуальний. По-перше, не в кожному населеному пункті надаються такі послуги. По-друге, не кожна родина готова платити за доступ до мережі в селі, знаходячись основний час в місті.

USB-модем та переносний роутер

USB-модем – компактне вирішення. Пристрій нагадує флешку, яка вставляється у відповідний роз’єм ноутбука чи ПК. Це дозволяє отримати доступ до мережі, хоча й з одного пристрою.

Переносний роутер – самостійний компонент, який ловить сигнал та вже може відправляти його на кілька пристроїв одночасно. Тобто користуватися інтернетом можна з кількох смартфонів.

Варто зазначити, що кожен з варіантів підходить лише в тому випадку, якщо є хороше мобільне покриття. Для віддалених населених пунктів вищевказані варіанти не завжди підійдуть.

Оптимальне розв’язання проблеми

Стабільне підключення можливе в єдиному випадку – використання комплекту інтернету. В нього входить спеціальна антена, що приймає сигнал, пристрій, який посилює його. Так можна піймати 4G сигнал мобільного оператора та насолоджуватися доступом сповна.

Перед замовленням такого обладнання в інтернет-магазині GOODOK необхідно отримати інформацію, який мобільний оператор має найкраще покриття в населеному пункті, де найближча вежа. Все це можна дізнатися на сайтах мобільних провайдерів.

 

Back to top button