Ечпочмак: татарські пиріжки трикутники з м’ясом
Продукти для блюда
- тісто:
- борошно пшеничне – 900 гр.
- яйце куряче — 2 шт.
- щіпка соди
- простокваша — 330 гр.
- масло топленое — 170 гр.
- начинка:
- баранина (шия) – 400 гр.
- яловичина (тазостегнова частина) – 400 гр.
- курдюк – 200 гр.
- картопля – 300 гр.
- сіль
- перець
- + яйце змастити перед духовкою
Як готувати?
Розтоплюємо топлене масло|мастило| на водяній бані, просіюємо борошно і добре перемішуємо.
Повинні вийти грудочки пухкі.
В окремій ємності змішуємо кисле молоко, курячі яйця і додаємо щіпку соди.
Додаємо суміш у борошно та замішуємо тісто.
Тісто, що вийшло, катаємо на ковбаски і прибираємо в пакет і в холодильник на пару-трійку годин.
М’ясо нарізаємо дрібними шматочками.
Також нарізаємо курдюк та картопля.
Перемішуємо з додаванням солі та перцю за смаком.
Тісто розділяємо на шматочки порційні і розкочуємо з них невеликі коржики, розміром приблизно з чайне блюдце.
У мене вийшло 15 еччмачків, 75гр тісто і 65гр начинки в одному.
На середину коржика викладаємо начинку і зліплюємо трикутник, середину залишаємо відкритою.
Викладаємо на лист, змащуємо збитим яйцем.
Відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.
У відкриту частину ечпочмака, всередину вливаємо по 1-2 ст. м’ясного бульйону.
Відправляємо назад до духовки ще приблизно на 20 хвилин.
Перекладаємо в злегка підігріту каструлю, не перевертаючи, щоб не витік сік.
Закриваємо кришкою.
Укутуємо рушником. Зберігаємо в такому вигляді. Приємного вам апетиту!
Відеоурок