Швидкий та повітряний бісквіт для торта
Продукти для блюда
- курячі яйця 6 шт.
- цукру 150 гр.
- борошно пшеничне 120 гр.
- какао-порошок 25 гр.
- крохмалю 1 ч.л.
- розпушувач 1 ч. л.
- вершкове масло|мастило| 10-15 гр.
- соль 0,10 ч.л.
Як готувати?
Для приготування тіста розбиваємо у велику миску шість середніх курячих яєць, потім висипаємо в неї щіпку солі та збиваємо яйця міксером до однорідної маси.
Висипаємо в миску з яєчною масою за три прийоми сто п’ятдесят грамів цукру і продовжуємо збивати яєчну масу з міксером цукром до отримання пишної білої маси.
Викладаємо в невелику миску сто двадцять грамів пшеничного борошна, потім додаємо до неї одну чайну ложку розпушувача, одну чайну ложку крохмалю, двадцять п’ять грамів какао-порошку і добре перемішуємо.
Просіюємо через дрібне сито частинами всі сухі інгредієнти в миску з рідкою основою, після чого зберігаючи легкість акуратно перемішуємо всі інгредієнти в мисці віночком знизу вгору до отримання густого однорідного тіста.
Змащуємо форму відповідного діаметру невеликою кількістю вершкового масла|мастила|, застилаємо дно форми пергаментом і викладаємо в неї приготовлене тісто, якому потім даємо постояти дві хвилини.
Ставимо форму в розігріту до ста сімдесяти градусів духовку і випікаємо бісквіт п’ятдесят-шістдесят хвилин, після чого вимикаємо духовку і даємо бісквіту постояти десять хвилин.
Після закінчення часу звільняємо приготований повітряний бісквіт від форми і викладаємо його на потрібну тарілку.
Готуємо смачно, готуємо просто, готуємо найсмачніший повітряний бісквіт для торта вдома разом! Приємного Всім апетиту Дорогі друзі!
Відеоурок