Цікаве

Як вдало підібрати жіночі сонцезахисні окуляри

Сонцезахисні окуляри — це улюблений аксесуар справжніх модників і модниць. Найкрутіше в окулярах те, що окрім естетичної функції, вони ще й мають незамінне практичне значення. Вони захищають наші чутливі до сонця очі від шкідливого ультрафіолету. Влітку, коли погода спекотна й сонячна майже щодня, без окулярів ну ніяк, подекуди без них просто неможливо перебувати на вулиці.

Модні окуляри сонцезахисні жіночі сьогодні представлені у особливо барвистому та розмаїтому асортименті. Аби кожна пані, навіть з вкрай вибагливим смаком, могла вибрати аксесуар саме для себе.

Вибір окулярів — то не є так просто, як може здаватися. Різних моделей сонцезахисних окулярів сьогодні настільки багато, що у пошуках саме тієї, своєї бездоганної моделі, можна просто розгубитися. Хочемо вам допомогти, а тому далі ділимося корисними порадами щодо вибору жіночих окулярів від сонця.

Окуляри, що пасують до форми обличчя

Кожне обличчя по-своєму унікальне та прекрасне. Тож це цілком нормально, що на обличчях різної форми одна й та сама модель окулярів може виглядати по-різному: комусь пасувати, а комусь не зовсім. Варто визначити форму свого обличчя й точно знати, які типи окулярів пасують саме вам.

Як визначити форму свого обличчя? Зберіть волосся у хвостик, встаньте перед зеркалом і уважно роздивіться власне відображення. Контур вашого обличчя повинен візуально відповідати одній з геометричних фігур: овал, коло, квадрат, прямокутник, трикутник. От яку фігуру візуально нагадує ваше обличчя, таку форму воно ї має.

Які окуляри пасують до овального обличчя

Тут відповідь досить коротка — будь-які. Річ у тім, що обличчя овальної форми вирізняються ідеальною пропорційністю, а тому окуляри різного типу виглядають на них однаково вдало. Тобто у даному випадку вибір окулярів є суто справою смаку. Міряйте окуляри різного дизайну і вибирайте ті, які найліпшим чином підкреслюють ваш індивідуальний стиль.

Які окуляри пасують до круглого обличчя

Обличчя круглої форми вирізняється ніжним контуром, без чітко вираженої нижньої лінії обличчя, лінії підборіддя. Щоб додати трішки «‎різкості», радимо звернути увагу на окуляри квадратної, прямокутної форми, а також окуляри-кішечки. Найкращим варіантом вважаються окуляри з массивною та яскравою оправою.

А от від круглих окулярів власникам круглого обличчя краще відмовитися. Загалом правило таке: форма оправи окулярів не повинна повторювати форму вашого обличчя.

Які окуляри пасують до квадратного обличчя

Лице квадратної форми — це чіткий та виразний контур нижньої частини обличчя та лінії підборіддя. Фешн-фахівці радять власникам такого типажу зовнішності утриматися від носіння квадратних окулярів, а також окулярів з дуже «кутоватими» оправами.

Вам дуже пасуватимуть окуляри заокругленої форми, панто, окуляри-метелики, окуляри-кішечки, а також тішейди (круглі окуляри).

Які окуляри пасують до трикутного обличчя

Власники трикутної форми обличчя здебільшого мають високі та виразні скули, вузький контур нижньої частини обличчя, гостре підборіддя. Радимо вибирати авіатори, вайфарери, а також окуляри овальної, прямокутної або квадратної форми.

Найголовніше правило у виборі протисонцевих окулярів і будь-яких інших аксесуарів: вони повинні вам щиро подобатися. А от чи відповідає ваш вибір трендам і модним рекомендаціям — це вже питання другорядне.

Back to top button