Україна

В Україні загинув член впливового у Секторі Газа клану, який воював за РФ


В Україні загинув член впливового у Секторі Газа клану, який воював за РФ

Це перший відомий випадок загибелі громадянина частково визнаної держави Палестина на війні в Україні.

У війні проти України загинув учасник одного з найвпливовіших у секторі Газа кланів – Рамі аль-Фарра. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Інформація про це з’явилася 11 серпня на сайті клану аль-Фарра.

За словами батька загиблого, Рамі Хайсам Муса аль-Фарра опинився на війні  за власною ініціативою. Він уклав контракт із Міністерством оборони Росії.

Як пише видання, це перший відомий випадок загибелі громадянина частково визнаної держави Палестина на війні в Україні. Раніше про вербування палестинців на війну проти України повідомляли джерела в спецслужбах Лівану.

Разом з тим, за неофіційними даними, від початку російського вторгнення до квітня 2023 року в Україні загинуло до 16-ти громадян Ізраїлю, які воювали на боці ЗСУ.

Рамі аль-Фарра народився у Росії у жовтні 1994 року. У 2000-му році мати, громадянка Росії, перевезла його жити в Газу, де тоді працював батько. Там Рамі прожив до 2007 року і після приходу до влади в секторі угруповання ХАМАС сім’я евакуювалася в Росію.

У Рамі було як російське громадянство, так і паспорт Палестини.

“З відкритих джерел випливає, що 2011 року, через 4 роки після повернення з Гази, Рамі вступив на платне відділення майкопської філії МДТУ ім. Баумана в місцевому державному технологічному університеті, де вивчав митну справу. Фотографії часів навчання у ВНЗ є в акаунтах його друзів. В інстаграмі самого Рамі є і знімки, зроблені під час строкової військової служби – як каже батько, в армію аль-Фарра був покликаний 2018 року і “вчився на снайпера”, – пише видання.

Останні фото він надсилав батькові вже з України. Хайсам аль-Фарра розповідає, що його син займався “охороною військових, які розміновували території десь під Бахмутом або в Донецькій республіці” і загинув 5 серпня, “рятуючи своїх поранених друзів”.

Тіло загиблого уже привезли в Курганинськ, де його найближчим часом поховають. За словами батька, йому також повідомили про нагородження сина “орденом”.

Раніше повідомлялося, що кілька десятків німецьких екстремістів воюють в Україні, більшість – на боці Росії.

Нагадаємо, під Бердянськом ліквідували російського генерал-лейтенанта.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button