Баранські реберця в духовці
Содержание
Продукти для блюда
- баранячі ребра — 1 кг.
- картопля – 2 кг.
- часник — 1гол.
- розмарин
- лимон — 1 шт.
- Коріандр — 2 ч.л.
- прованські трави – 2 ч.л.
- оливкова олія
- свіжомелений перець
- сіль
Як готувати?
З ребер зрізаємо зайвий жир. Але саме зайвий, я не прихильник повністю позбавляти ребра жиру, тому що він робить м’ясо соковитішим і ароматнішим, тому я зрізаю жир тільки в тих частинах, де він знаходиться товстим шаром. На звороті ребер я рекомендую видалити плівочку.
Для приготування запашного маринаду поміщаємо у ступку 2 ч.л. коріандру, 6 голочок розмарину сіль та свіжомелений перець. Подрібнюємо вміст ступки за допомогою маточка. Додаємо до подрібнених спецій 2 зубчики часнику і перетворюємо вміст ступки на ароматну кашку. Відрізаємо від лимона ⅓ частину та видавлюємо її сік у ступку. Туди ж додаємо 4 ст. оливкової олії. Перемішуємо вміст ступки.
Повертаємось до ребрів і наносимо на них маринад. Поступово розподіляємо його по всій поверхні ребер з усіх боків.
Картоплю промиваємо під проточною водою. У мене він молодий, так що чистити його я не буду, а просто добре помию зворотним, жорсткішим, стороною губки для миття посуду. Помиту картоплю нарізаємо кружальцями приблизно товщиною близько сантиметра і відварюємо протягом 10 хвилин.
Коли картопля буде відварена, беремо лист і застилаємо його папером для випічки. Викладаємо на нього картопля. Додаємо прованські трави. Трохи свіжомеленого перцю і рясно підсолюємо. Зверху поливаємо її оливковою олією, перемішуємо та розподіляємо картоплю рівномірно. Довільно викладаємо зубчики часнику, що залишилися від приготування маринаду, прямо в лушпинні, поверх картоплі викладаємо гілочки розмарину, а потім баранячі ребра.
Поміщаємо лист з ребрами і картоплею в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин.
Подаємо ребра з картоплею до столу. Смачного!
Відеоурок