Індичка запечена з беконом у духовці
Содержание
Продукти для блюда
- фіде індички — 1,2 кг
- бекон сирокопчений – 100 гр.
- часник — 6 зубчиків
- коріандр зерна – 1 ч.л.
- базилік сушений – 1 ч.л.
- розмарин сушений – 1 ч.л.
- паприка солодка – 1 ч.л.
- мускатний горіх мелений — 1/2 ч.л.
- орегано — 2 ч.л.
- сіль
- перець
Як готувати?
Беремо цілісний шматок філе індички і до смаку натираємо його сіллю з усіх боків.
У склянці для блендера змішуємо спеції.
Зерна коріандру, орегано, сушений базилік та розмарин, солодка паприка, мускатний горіх.
Перемелюємо блендером.
Робимо прорізи у філе індички вздовж всього шматка з відстанню 1-2 см.
До кінця не прорізаємо.
Прорізи натираємо свіжовидавленим часником і вставляємо смужки сирокопченого бекону.
Стягуємо шматок індички ниткою.
Викладаємо на фольгу.
Зверху видавлюємо часник і розтираємо його поверхнею.
Щільно загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку щонайменше на 1 годину.
Температура 200 градусів.
Наприкінці розгорніть фольгу і 10-15 хвилин запікайте шматок індички без неї.
Нарізаємо на порційні шматки та подаємо до столу.
Можна подати до столу у гарячому вигляді з улюбленим гарніром, а можна охолодити та використовувати в холодному вигляді на бутерброди до чаю чи кави! Приємного вам апетиту!
Відеоурок