Цікаве
Молочна рисова каша з гарбузом та родзинками
Содержание
Продукти для блюда
- гарбуз – 300 гр.
- молоко — 1 л.
- рис круглозерний — 1 ст. (v=250 мл.)
- родзинки — 100 гр.
- вершкове масло — 50 гр.
- сіль — 1 щіпка
- цукор
Як готувати?
1. Гарбуз помити, обсушити.
Очистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками.
2. Рис перебрати, промити під проточною водою.
3. У каструлю налити молоко, підігріти, викласти гарбуз.
Довести до кипіння, посолити, зменшити вогонь і варити до напівготовності гарбуза.
4. Родзинки промити, замочити на 5 хв у гарячій воді.
5. Всипати в каструлю рис, перемішати.
6. Всипати в каструлю ізюм, перемішати.
Варити кашу до готовності рису.
7. В кінці варіння додати в кашу цукор за смаком та шматочок вершкового масла.
Каструлю закутати в плед і постояти 1 год.
Готуємо кашу ввечері, а подаємо до сніданку наступного дня.
8. Викласти кашу (попередньо розігрів) у тарілку та подати школяру на сніданок.
Смачного!