Цікаве

Які бувають бойові ножі

Такий вид зброї, як бойові ножі наразі є одним із найпопулярніших. Індивідуальний бойовий ніж застосовують протягом багатьох століть. Сьогодні їх можна купити за доступною ціною. Головна особливість такого виду зброї — універсальність. Вона чудово підходить для самооборони і використання в екстремальних умовах.

Основні характеристики

Поперше варто розуміти, що бойові ножі є видом зброї, яку мають різні спецрозділи та силові структури, їх використовують для проведення бойових завдань. Традиційно такі ножі мають овальний перетин рукояті, завдяки чому можна точно відчувати лезо. Також присутній обмежувач, щоб захистити руку від сповзання на лезо.

У таких моделях переважно двостороннє заточення, але й можуть бути повторні варіанти. Зазвичай рідко використовують ножі з одностороннім заточуванням, оскільки вони не зручні в бою. Ширина клинка має бути не меншою за 3 см – такий варіант відповідає за рівень ріжучих властивостей. Максимальна довжина — 30 см.

Види бойових ножів

Переважно різниця є в формі клинка. Враховуючи класифікацію, виділяють 6 типів такої зброї:

  • кинджал — має невелику вагу і чотирьох-смугове заточення;
  • дроп пойнт — у вигляді краплі;
  • танго — масивний і важкий, переважно з клиноподібною заточкою;
  • боуї — нагадує форму качиного дзьоба;
  • спір пойнт — має форму списа;
  • хоукбілл — серповидний клинок.

У сучасному світі дуже рідко використовують останній вид ножів. Вони досить не практичні. Кожен із них відповідає певним характеристикам.

Обирати бойові ножі потрібно в залежності від ваших побажань та цілей, для яких зброя буде використовуватися. Також потрібно орієнтуватися на форму рукоятки, щоб її було зручно тримати у руках.

Аспекти вибору бойових ножів

Конструкція такої зброї має максимальне пристосування до тактичних дій, її легко відрізнити від звичайних ножів. Для цього необхідно звернути увагу на основні характеристики, серед яких форма та вага. В загальному сенсі важливо розуміти, що виріб має бути міцним і не піддаватися корозії. Для виготовлення такої зброї використовують тільки загартовану сталь. Наприклад, титан, марганець, кремній і нікель. Якщо вам потрібен професійний бойовий ніж, звертайтесь в інтернет-магазин One-Click. Така зброя популярна в цілому світі, але зараз дуже потрібна українським захисникам. Це може бути дуже необхідним та вдалим подарунком.

 

Back to top button