Готуємо ідеальні пельмені: хитрощі шеф-кухарів з усього світу
Їжа студентів та холостяків? Зовсім ні! Домашні, з тоненьким тістом і соковитою начинкою, вони посядуть почесне місце в меню вашої родини. У День пельменів розкриваємо головні секрети їх приготування.
У пельменів – багато «родичів». У Китаї – цзяоцзи, в Азії – пози та манти, на Кавказі – хінкалі. Кожна страва має свої особливості приготування. Але головне для них усіх – ніжна, соковита начинка. З неї й почнемо.
Готуємо соковиту начинку
Перший секрет смачної начинки – добірне м’ясо, причому кілька видів. Оптимальне поєднання – свинина, яловичина та курятина.
Дехто перемелює разом із м’ясом цибулю. Проте ми радимо подрібнювати її окремо й потім змішувати з фаршем: так пельмені виходять соковитіші.
До фаршу також додають трішки води, вершкове масло та спеції. З пельменями чудово поєднуються кінза, майоран, різні види перцю. І не забутьте про куркуму та мускатний горіх!
Секрети варіння
Багато хто обирає найпростіший спосіб варіння – у підсоленій воді. Але й смак у таких пельменів – простий, маловиразний.
На кулінарний шедевр звичайні пельмені перетворює курячий або будь-який інший м’ясний бульйон.