Цікаве

Що таке phunnel-чаша для кальянів та як її використовувати?

Чаша для кальяну (або ще її називають чилимом для кальяну) – це найважливіша частина вашої кальянної трубки. Кальян – це традиційний спосіб паління, тому, природно, у такого стародавнього мистецтва має бути свій ритуал. Кожен, хто вже почав курити кальян, знає, що це потребує певних навичок та знань.

Чаша Phunnel – це, мабуть, найпопулярніша та найвідоміша чаша, яка використовується сьогодні. Вона працює дуже просто, але якщо ви хочете отримати найкращі результати, вам потрібно трохи підготуватися. Спочатку необхідно покласти фольгу на дно колодязя (це запобігатиме влученню вугільного попелу на щойно запалену чашу). Потім заповніть його дрібно нарізаним тютюном. Це відмінний спосіб досягти рівномірного горіння та підтримувати постійну температуру протягом усього сеансу. У дні цієї чаші просвердлені два отвори, які забезпечують кращий потік повітря, ніж більшість інших подібних чаш.

Тютюн можна забивати дуже добре за допомогою цієї чаші, оскільки вона дозволяє тютюну рівномірно лежати без перевертання. Головне, що вона має хорошу теплопровідність, так що нагрівання було рівномірним по всій поверхні, а не тільки у верхній частині біля вугілля.

Історія чаші Phunnel

Чаша Phunnel, також відома як “Tangiers Bowl”, була створена Еріком Хофманом з компанії Tangiers Tobacco. Вона розроблена таким чином, щоб рідина з тютюну не просочувалася в сам кальян, а весь тютюн рівномірно прогрівається. Конструкція чаші є невеликою чашею з циліндричним виступом, який піднімається від центру і доходить майже до висоти ободів чаші. Оскільки між висотою центрального виступу і краями залишається невеликий проміжок, дуже важливо дуже щільно натягнути фольгу на чашу. Якщо вона буде недостатньо щільною, то з часом вона провисне та закриє отвори у верхній частині центрального виступу та перекриє потік повітря в кальян, роблячи його менш корисним для паління.

Для чого потрібна чаша Фанел

Чаша Fanel призначена для паління рідких тютюнів. Сироп не витікає, а тютюн не провалюється. Завдяки отвору в центрі повітря не доводиться проходити через тютюн, що забезпечує легку тягу. Чилими бувають різних розмірів, форм і висоти стін – але різниця лише одна: кількість тютюну всередині них. Краще палити щільні тютюни, ніж легкі або середньої міцності.

Скільки гріти чашу Phunnel

Прогрівається такий чилим, залежно від матеріалу виготовлення, для глини це кілька хвилин.

У чому відмінність Phunnel від турки

Головна відмінність моделі Phunnel від класичної чаші – це відсутність отворів на дні, завдяки чому можна забивати суміші з високим вмістом рідини й не переживати про те, що вони потраплять у шахту. Ще одна відмінність, що повітря не проходить додаткову перешкоду у вигляді курильної суміші, адже отвір в чилимі типу фанел знаходиться на спеціальному виступі, який не покривається тютюном. Завдяки отвору, який не закривається тютюном, повітря вільно проходить, і забезпечується відмінна тяга.

Які тютюни забивати на Фанел

Головна перевага чилима цього типу – це можливість забити курильну суміш практично будь-якого типу. Найкращий спосіб забивання такої чаші – повітряна, при цьому важливо вирівняти суміш. Якщо ви використовуєте фольгу, то тютюн повинен бути вирівняти трохи нижче за рівень стінок, а при використанні калауда, забивати потрібно в рівень зі стінками.

Висновок

Чилим типу фанел – це чудовий додаток до вашого кальяну. Вона зробить процес паління комфортним і допоможе уникнути потрапляння рідини до шахти.

Back to top button