Україна

ВРП отримала статус спостерігача у Європейській мережі рад правосуддя


ВРП отримала статус спостерігача у Європейській мережі рад правосуддя

Голова ВРП Григорій Усик вважає отримання статусу надзвичайно важливим на шляху інтеграції України до Європейського Союзу.

Генеральна асамблея Європейської мережі рад правосуддя ухвалила рішення про надання Вищій раді правосуддя статусу спостерігача. Про це повідомив голова ВРП Григорій Усик, пише пресслужба ВРП.

Повідомляється, що це рішення було ухвалене у відповідь на звернення Вищої ради правосуддя. Григорій Усик вважає його надзвичайно важливим на шляху інтеграції України до Європейського Союзу.

“Співпраця з Європейською мережею рад правосуддя є унікальною можливістю встановити прямі контакти із представниками більш ніж двадцяти рад правосуддя країн ЄС та країн-кандидатів на вступ до ЄС для обміну досвідом та найкращими практиками з питань функціонування судової влади”, – зазначив Усик.

Зазначається, що ВРП розглядає Європейську мережу рад правосуддя як унікальний майданчик, у межах якого є можливість вивчати європейський досвід і ділитися власним досвідом з усього спектру питань, пов’язаних із діяльністю судової влади, для підвищення ефективності її роботи та забезпечення прав людини в Україні.

Раніше повідомлялося, що Рада змінила закон про рекламу відповідно до норм ЄС.

Боррель закликав Україну прискорити реформи

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button