Цікаве
Смачно як у бабусі: готуємо пишні домашні пиріжки
Домашні пиріжки — ідеальне доповнення як до основної страви, наприклад бульйону, так і до чаю. Соковита, ароматна домашня випічка обов’язково порадує ваших домочадців та гостей.
Кулінарний блогер Наталія Виноградова у новому відео поділилася з нами рецептом ароматних домашніх пиріжків з цибулею та яйцем, а також з капустою. Щоб приготувати смачні пиріжки вдома вам знадобляться:
- борошно — 2 склянки;
- молоко — 1 склянка молока
- майонез — 2 ст.л.;
- цукор -1 ст.
- сіль — щіпка;живі дріжджі — 20 гр.;
- обсмажена капуста із цибулею;
- зелений лук з вареним яйцем.
Спосіб приготування:
- Молоко змішуємо з майонезом (або замініть його на олію), переливаємо в сотейник, додаємо цукор і трохи підігріваємо. Потім знімаємо з вогню, додаємо дріжджі та добре перемішуємо.
- Тонким цівком у просіяне борошно переливаємо дріжджову суміш і замішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками, а потім добре вимішуємо тісто на столі близько 10 хвилин, накриваємо рушником і прибираємо відпочивати в тепле місце на 30-40 хвилин (поки не підніметься).
- Після того як тісто піднялося, формуємо з нього ковбаску і нарізаємо на невеликі булочки, накриваємо їх рушником і залишаємо ще на 5-10 хвилин підніматися.
- Після цього приступаємо до ліплення пиріжків: трохи розкочуємо тісто, кладемо всередину начинку і защипуємо краї, формуючи пиріжки у формі човника.
Перекладаємо пиріжки на деко, змащене маслом, накриваємо рушником і залиши ще на 10 хвилин підніматися. - Тепер можна приступати до випікання. Ставимо деко в духовку приблизно на 20 хвилин при 200 С (у процесі не забуваємо перевіряти пиріжки на рум’янець, так як духовки у всіх різні).
- Готові пиріжки змащуємо вершковим маслом зверху і прибираємо під рушник із бавовняно-паперової тканини, щоб вони трохи остигли і стали м’якими.
Пригощаємо своїх близьких та друзів та насолоджуємося ароматом та смаком домашньої випічки.