Цікаве

Як подивитися рішення суду за допомогою системи YouControl

Єдиний державний реєстр судових справ України включає дані по всіх судових рішеннях і справах. Крім того, у реєстрі знаходяться відомості про їх виконання. Як виняток виступають справи, що належать до категорії державної таємниці. Періодично може виникати логічне питання – як ознайомитися із судовим рішенням? Чи можна знайти судові рішення по прізвищу? Більше корисної інформації по темі є у статті за посиланням: https://youcontrol.com.ua/topics/yak-diznatysia-rishennia-sudu-za-prizvyshchem/.

Як дізнатись рішення суду по вашій справі?

Достатньо поширені ситуації, коли сторони судового розгляду були відсутні на засіданні. У такому разі дізнатися рішення суду по справі можна з офіційного листа, який буде надіслано поштою обом сторонам процесу. Кілька років тому цей спосіб був основним, але з відкриттям Єдиного державного реєстру судових справ України все змінилося. Починаючи з кінця 2005 року, дані реєстру є відкритими та загальнодоступними. Завдяки цьому можна дізнатися судові рішення онлайн, у будь-який необхідний момент.

На офіційному веб-сайті Судової влади України передбачено форму для пошуку, де слід заповнити всі пошукові поля, щоб знайти рішення суду та ознайомитися з його деталями:

  • номер справи;
  • регіон;
  • суд;
  • прізвище, ім’я та по батькові судді;
  • прізвище фігуранта судового процесу.

Для того, щоб знайти рішення суду по справі, не обов’язково заповнювати всі поля. Наприклад, якщо ви не знаєте, який саме суд займається розглядом вашої справи, то її можна знайти за номером справи або за прізвищем судді. Проте, чим більше інформації ви вкажете, тим точнішим буде результат пошуку та у видачу потрапить менше інших справ, які відповідають заданим критеріям.

Для підтримки конфіденційності персональних даних, електронний варіант не включає дані ПІБ фігурантів судового процесу. Це означає, що пошук судових справ за прізвищем працює, але в самому тексті документа дані по прізвищам не відображатимуться.

Як подивитися рішення суду за допомогою системи YouControl

Серйозним недоліком Єдиного державного реєстру судових справ України є складна навігація сайту. Багато відвідувачів стикаються з проблемами під час роботи з реєстром. Якщо ви хочете швидко знайти рішення суду, найкраще звернеться до можливостей аналітичної системи YouControl.

Система YouControl в автоматичному режимі звертається до 25+ різних державних реєстрів та баз даних, що дозволяє отримати значно більше корисних та актуальних відомостей щодо рішення суду і не лише.

Крім того, слід враховувати, що сайт Судової влади України здатний надати до 51 запису ПІБ. При цьому записи можуть містити в собі дублі (повторні розгляди). Система YouControl не має подібних обмежень і здатна надати повний спектр записів, показуючи навіть результати, які не видає сайт СВУ.

Back to top button