Події

В Офісі Генпрокурора обговорили співпрацю з громадськими організаціями у розс…

В Офісі Генпрокурора обговорили співпрацю з громадськими організаціями у розслідуванні воєнних злочинів

???? В Офісі Генпрокурора пройшла зустріч з представниками Міжнародної Федерації за права людини (FIDH), Центру громадських свобод та Харківської правозахисної групи щодо співпраці органів прокуратури з громадськими організаціями у розслідуванні воєнних злочинів в Україні.

???? Представники громадського сектору наголосили на важливості роботи зі збору доказів вчинення військовими збройних сил РФ воєнних злочинів на території України для майбутнього їх використання у судах національного та міжнародного рівнів.

???? З моменту широкомасштабного вторгнення FIDH, Центр громадських свобод і Харківська правозахисна група провели аналіз низки доказів на підтвердження вчинення геноциду, пропаганди геноциду та різноманітних воєнних злочинів російських військових. Також громадські організації надають потерпілим психологічну та адвокатську допомогу.

???? Прокурори зазначили, що з моменту широкомасштабного вторгнення органи прокуратури і громадський сектор максимально поєднують свої зусиллі у фіксації воєнних злочинів, щоб кожного винного у їх вчиненні притягнути до кримінальної відповідальності.

???? Також вони підтвердили бажання щодо подальшої співпраці у розслідуванні злочинів геноциду, підбурюванні до геноциду, СНПК та воєнних злочинів.

Back to top button