Цікаве

5 причин придбати iPhone 14 у 2023 році

Значна кількість поціновувачів серії скаржаться на те, що нова модель візуально схожа на попереднє покоління айфонів та пропонує мало покращень. Незважаючи на це, iPhone 14 — це сучасний смартфон з потужним процесором і основною камерою на 12 Мп. Крім того, 14-версія пропонує в півтори рази більше оперативної пам’яті, доопрацьовану систему камер та нові функції безпеки.

Нові кольори корпусу

З точки зору конструкції iPhone 14 майже не відрізняється від попередника, однак більшість користувачів порадує наявність декількох нових кольорів корпусу (небесно-блакитний та фіолетовий). Якість матеріалів та збірки в смартфонах Apple як завжди на найвищому рівні, пристрою присвоєний стандарт захисту від води та пилу IP68.

Стабільна ОС з новими функціями

Базова версія iPhone 14 працює під керуванням iOS 16, яка регулярно отримує пакети оновлень із виправленнями та додатковим функціоналом. Серед основних нововведень варто відзначити можливість налаштування екрану блокування, редагування повідомлень, ділитися фото з родичами і друзями в хмарному сервісі iCloud, а також підтримка емодзі при голосовому введенні.

Покращена система камер

Характеристики основної камери (з подвійним датчиком) інженерам Apple вдалося суттєво покращити. Зокрема мова йде про більш відкриту діафрагму (f/1.5) та збільшений розмір пікселів (1.9 мкм). Чіткість отримуваних знімків покращена за рахунок функції оптичної стабілізації. До того ж, фронтальна камера (f/1.9) стала чутливішою до світла. Базова комплектація 14-го покоління айфонів дозволяє знімати 4K відео (зі швидкістю до 30 к/с).

Функції безпеки

Одним з ключових нововведень в iPhone 14 стала підтримка функції відправки сигналів лиха за допомогою супутникового зв’язку. Це забезпечує можливість сповістити про екстрену ситуацію, знаходячись поза зоною дії роумінгу та Wi-fi з’єднання. Ще одна нова безпекова функція — «виявлення автоаварій». Система розблокування пристрою шляхом сканування обличчя FaceID, як і раніше, забезпечує захист конфіденційних даних, що зберігаються на смартфоні.

Швидка зарядка і тривала автономність

В iPhone 14 використовується більш потужна ніж у попередньої ітерації батарея (3729 мА·г), що забезпечує до 20 годин роботи в автономному режимі при інтенсивному використанні. Зарядний пристрій на 20 Вт (продається окремо) повністю заряджає акумулятор за півтори години.

Резюме

Навіть з огляду на порівняно невелику кількість новацій, стандартний 14-й айфон можна радити придбати всім, хто бажає отримати сучасний iOs смартфон. Серед основних його чеснот:

  • потужний процесор A15 Bionic (використовувався у версії 13 Pro);
  • яскравий екран (з частотою оновлення 60 Гц);
  • швидка зарядка та гідна автономність.

Базова модель дозволяє робити якісні фотографії та забезпечує хорошу якість відео та звуку під час дзвінків. Пристрій демонструє гідну продуктивність при виконанні базових завдань, а також пропонує ряд нових корисних функцій.

Back to top button