Цікаве

Найпопулярніші Університети в Словаччині

З кожним роком українці все частіше чують про словацькі університети, що й не дивно, адже ті можливості, які відкриває ця країна для своїх та іноземних студентів, просто вражають.

Безкоштовна освіта, дипломи міжнародного рівня, відносно низька вартість проживання та якість освітніх закладів не може не привертати увагу. Тим більше, коли ми всі звикли до українських вузів, куди важко вступити, дорого навчатися, погані умови гуртожитків та подекуди навіть процвітає корупція. Але як відрізнаються між собою Пряшівський університет та Університет Павла Йозефа Шафарика? Що Особливого може запропонувати Економічний університет в Братиславі? Зараз ми про це дізнаємося.

lqdhHaoXDv-gAzDV-OYEmTUmepkHmxSlPthJT8bkOK5y8vhCzNxh1lBrRELkfKgTz5nhIhEbVSxJeAmwdr75frPTfC89A2zvUXuO8CZq-ocnE3gLipwD68n1z5hd6z6ivGPGW_rsRg9KO9eeZ_LJ_Cs

Пряшівський університет

Цей університет вважається одним із найкращих в країні. Він розташований у місті Пряшів – центрі Пряшівського краю. Це на самому кордоні з Україною, тому вам не доведеться їхати через усю Словаччину, якби ви навчалися у тій самій Братиславі. Хоч Пряшів і не столиця, але це третє за розмірами місто в країні. Університет поділено на 11 факультетів, де викладають богословські, педагогічні, медичні дисципліни; навіть можна вивчати маркетинг, охорону довкілля, філософію і тд. Загалом, це дуже великий університет, тому кількість спеціальностей також вражає.

Університет Павла Йозефа Шафарика

Університет Павла Йозефа Шафарика також розташований у невеликому місті Кошице, на Сході Словаччини. Його географічне розташування зручним для українців. Цей ВНЗ має найдовшу історію, серед інших університетів Словаччини. Це свідчить про те, що в ньому давно заклалися певні традиції, які, у поєднанні з новітніми освітніми тенденціями дають результат у вигляді одного з найкращих рівнів навчання в Словаччині.

Хоч університет і старий, але в ньому ді лише п’ять факультетів, у який студенти можуть здобувати такі спеціальності: фізіотерапефт, стомотологія, право, філософія, прикладна етика, історія, біофізика, біологія, хімія, географія, фізика, Європейська державна адміністрація, інформаційні системи в державному управлінні, державне управління, європейське державне управління.

Hs-Tx9hxoI9IoTpzdmxHTbDNwXlFc90MnLAVPNhjb40gIABqT01zmVEwelyFqrqhOR1vVLtxqSQsOuxRldg5a8Ke3JU5ts58ZpOcLpTZhRZPtA2wxv3IS-GYnOT0RjJfbMSTmT563Xhd1pQQQdgDHoU

Економічний університет в Братиславі

Економічний університет в Братиславі розсташований у столиці і у цьому є певні переваги. По-перше, місто знаходиться на кордоні з Австрією та Угорщиною, що дозволяяє вільно подорожувати. По-друге, широкі можливості для дозвілля, що забезпечується культурними центрами, виставками, театром, філармонією, розважальними центрами. Не варто думати, що вартісь життя в столиці набагато дорожче, ніж в країні вцілому. Єдине, що може вплинути на ваші витрати – проживання не в гуртожитку, а в орендованій квартирі.

Сам Економічний університет має доволі складну історію і неодноразово змінював свою структуру і направленість. Зараз там діють шість факультетів, що здійснюють підготовку спеціалістів в сфері економіки, міжнародних відносин та закордонних мов.

Back to top button